≫ 

Brnabić upriličila novogodišnji prijem za novinare i ministre: Ovde smo da gradimo poverenje i demokratski diskurs (FOTO)

Premijerka se i našalila sa jednim karikaturistom

  • 9

Premijerka Ana Brnabić priredila je večeras godišnji prijem povodom novogodišnjih i Božićnih praznika za predstavnike medija i izrazila nadu da će sutra na sastanku sa članovima radne grupe dobiti prvi Nacrt medijske strategije.

Ona je na prijemu rekla da će 2019. godinu obeležiti javna rasprava o tom dokumentu, kao i izrada seta medijskih zakona. Takođe je dodala da je zadovoljna i ponosna slobodom medija i nivoom demokratije u Srbiji.

- Mi možemo da nastavimo da pričamo o tome, da nema slobode medija, da u Srbiji vlada diktatura i da svaki dan, iz dana u dan, i vlada i predsednik Republike dokazuju nešto upravo suprotno, ali ako ćemo toga da se igramo, možemo da se igramo - rekla je Brnabić novinarima na novogišnjem prijemu u Vladi Srbije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Ono što je najvažnije i zbog čega smo mi večeras ovde je izgradnja poverenja, jedan odnos koji može da bude drugačiji. Ja to pokazujem što imamo situaciju da primam raznorazne poklone i da budem otvorena za provokaciju i da to sve shvatam kao demokratski diskurs - rekla je Brnabić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Prethodno joj je karikatrutiska Blica Marko Somborac poklonio majicu na kojoj je lik predsednika Srbije Aeksandra Vučića koji drži “ključeve istine koja je zaključana iza rešetaka”.

Brnabić se tokom obraćanja našalila tim povodom, rekavši da bi bilo fer da joj je poklonio majicu sa njenim likom.

- Kao što ste videli i večeras je bilo pokušaja provokacija za koje mislim da nisu u redu. Okej je da neko provocira kada sam ja prisutna sa natpisima, slikama mene, ali ne nekog drugog, ali ni to nismo mogli da ispoštujemo, tu neku osnovnu crtu pristojnosti i fer odnosa - rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je to u redu, jer je društvo demokratsko i da se “nikom ništa neće desiti kao ni u jednom otvorenom demokratskom društvu”.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Brnabić je ocenila da takav gest nije dobar za društvo, jer ga odvaja na “leve i desne, gornje i donje, crne i bele”.

- Mi tako ne možemo napredovatu, ali ja tu ne mogu ništa da uradim. Hoću da uradim ono što radim svaki dan, a to je da saslušam sve, pristanem na svaki performans, provokaciju i pitanje i da probam da dam odgovor. To je moja odgovornost i moja uloga kao predsednice vlade - rekla je Brnabić.

Premijerka je potom rekla da je 2018. godinu obeležio težak rad, ali da su postignuti brojni rezultati poput otvaranja Narodnog muzeja, oživljavanja brenda IMT, strateško partnerstvo za RTB Bor koje će sačuvati 5.000 radnih mesta i koncesija za Aerodrom Nikola Tesla, ukupne vrednosti 1,46 milijarde evra.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Posebno je istakla da je Srbija u 2018. godini postala punopravna članica CERN-a.

Kao najveći izazov za godinu koja je pred nama izdvojila je regionalnu stabilnost i odnose Beograda i Prištine i istakla da se nada da će se nastaviti dijalog.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Navela je da sledeće godine sledi i izmene Ustava, kao jedna od najznačajnijih stvari za Srbiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    26. decembar 2018 | 18:47

    Veoma lepo od premijerke, nek i dalje nastavi istim tempom svoj rad.

  • Bane

    26. decembar 2018 | 18:34

    Ana Brnabić je svojim radom opravdala poverenje.

  • Nale

    26. decembar 2018 | 18:49

    Pravo vreme da se posveti paznja ljudima koji obavljaju surov posao danasnjice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA