≫ 

Tači tvrdi: Ubice Olivera Ivanovića su u Beogradu

On je dodao da Beograd treba da doprinese njihovom privođenju pravdi

  • 7

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da se "ubice Olivera Ivanovića nalaze u Beogradu" i da "Beograd treba da doprinese njihovom privođenju pravdi".

On je to izjavio na godišnjoj konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje kada će biti rasvetljeno ubistvo lidera Građanske inicijative SDP.

Tači je na konferenciji za medije govorio o dijalogu sa Srbijom, pripajanju Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu, Specijalnom sudu i ubistvu Olivera Ivanović.

- Priština je spremna za nastavak dijaloga sa Beogradom - rekao je on i naglasio da je  sada više nego ikad veruje da će ta teritorija uskoro biti pridružena Kosovu.

- Potpuno podržavam prava Albanaca u Preševskoj dolini, Preševu. Medveđi i Bujanovcu, danas snažnije nego ranije, verujem da njihovo pravo biti formalizovano i da će se te opštine pridružiti Kosovu - reka je predsednik privremenih institucija na Kosovu. Najavio je iznošenje argumenata koji će, kako tvrdi, osporiti percepcije da je Kosovo prepreka za nastavak dijaloga.

Tači kaže da je nakon pisma američkog predsednika Donalda Trampa sve jasno, odnosno, da je Amerika jasno stavila do znanja da podržava dijalog, ali i konačni sporazum.

Printskrin: Forum Alpbach Streaming 2018

- Pregovarački tim Kosova u procesu dijaloga je sada ojačan i činiće ga 10-15 ljudi iz svih sfera društva - rekao je Tači. Zalagaće se, istakao je, na postizanju "uravnoteženog sporazuma" sa Beogradom u "interesu mira i stabilnosti". Podsetio je da će sa timom za dijalog otputovti 8. januara u Brisel, gde će sa evropskim zvaničnicima razgovarati o mogućnosti nastavka dijaloga, iako bi, kako je rekao, tada više voleo da skija na Brezovici.

Radićemo veoma ozbiljno za potrebe naše zemlje, građana, stanja dobrosusedskih odnosa, rekao je, kako bismo postigli sveobuhvatni sporazum u narednim mesecima, a sve s ciljem da Srbija prizna Kosovo.

Predsednik Kosova ocenio je da Kosovo nema čega da se plaši i poziva sve koje je Specijalni sud pozvao da odu na saslušanje. Rekao je i da će jedna od tema, čak, kako je kazao, među glavnim biti pitanje nestalih.

- Definitivno da. Pitanje nestalih osoba će biti prva tema o kojoj će se razgovarati i ona je već ozvaničena - kazao je Tači, preneo je Telegrafi.

- Što se tiče pravosudnog sistema, politika ne bi trebalo da se mesa u sudskke postupke. Skupština je donela odluku o formiranju ovog Sudu i ja to takođe podržavam. Kosovo nema šta da krije.  Vreme je da se crni oblak skloni sa Kosova. Borba OVK je bila čista i pravedna - naveo je on.

Na konferenciji se predsednik Kosova zahvalio medijima na korektnom izveštavanju, ali i kritikama koje su upućivali na njegov račun.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tot

    27. decembar 2018 | 16:35

    Zna ubica srba kako se kriju zločini.

  • Branislav

    27. decembar 2018 | 22:57

    Ne volim ove šiptare ali ovo me nebi iznenadilo.

  • Ka10

    27. decembar 2018 | 13:46

    Za Olivera je moguce da su pobegli u Beograd,a sto see time nestalih lica ovaj goslodin sto see tako sepuri ,trebalo bi da kaze gde su nestali Srbi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA