Sporazum će biti finalizovan u Beloj kući u prisustvu najmoćnijeg svetskog državnika: Tači o normalizaciji odnosa sa Beogradom

Zvanično je saopšteno da će tim za dijalog sa Beogradom, 8. januara otputovati u Brisel, gde će se sastati sa predstavnicima EU

  • 10

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, rekao je danas da će sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa sa Beogradom biti potpisan u Beloj kući u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa.

- Nema dileme o tome da li SAD to podržavaju ili ne, sporazum će biti finalizovan u Beloj kući u prisustvu najmoćnijeg svetskog državnika, Donalda Trumpa - rekao je Tači na godišnjoj konferenciji za novinare, prenela je Bota sot.

Upitan da komentariše izjavu savetnika u njegovom kabinetu, Bekima Čolakua, koji je ranije danas rekao da bi Priština trebalo da razmotri privremeno ukidanje mere o 100 odsto uvećanim taksama na robu iz Srbije, Tači je rekao da ne komentariše izjave svojih savetnika.

Zvanično je saopšteno da će tim za dijalog sa Beogradom, 8. januara otputovati u Brisel, gde će se sastati sa predstavnicima EU, a očekuje se da će im biti predstavljene teme koje je Priština predvidela u nastavku dijaloga.

Kazao je da tim ima njegovo puno poverenje i očekuje da će sporazum sa Beogradom, kako je rekao, biti uravnotežen.

(Kraj) zn/

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ledeni

    27. decembar 2018 | 19:15

    Kako u Brisel a takse nisu ukinute??

  • Niko

    27. decembar 2018 | 16:08

    Auuuu, pa to je kako Taci kaze, strasno, to znaci nas niko nista ne pita sve zavisi od snishodljivosti siptara prema predsedniku Trampu. Ne mogu da verujem da pred. Tramp dozvoljava ovom jadnom Taciju da u ovakvom kontekstu postavlja pred. Trampa. Mi postojimo, i mi se pitamo. Dogovora ce biti kako je receno od naseg predsednika.

  • bane

    27. decembar 2018 | 15:48

    O kom sveckom drzavniku ovaj idijot prica?Pa tramp ne da nije drzavnik ,nego je klovn kime se ruga cela USA,a i plovina sveta,i taj treba da kroju zivot i opstanak Srba?Ako je tako onda svi Srbi teba da skoce u Savu i Dunav i da se podave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA