≫ 

Skandal u Novom Pazaru: Ugljaninove pristalice tvrde da je Sandžak 1918. okupiran

Škrijelj je ocenio da je "došlo vreme da i Sandžak u svojim granicama, dobije slobodu i svoje mesto pod suncem"

  • 48

Pristalice Sulejmana Ugljanina ponovo su poslale skandalozne poruke iz Novog Pazara. Stranka demokratske akcije Sandžaka organizovala je danas protesnu šetnju "1918- godina okupacije Sandžaka", odakle je poručeno da je "došlo vreme da i Sandžak dobije slobodu u svojim granicama".

Okupljenim građanima obratio se generalni sekretar stranke Ahmedin Škrijelj, koji je istakao da je povod današnjeg okupljanja ljudska, građanska i nacionalna obaveza da se građani Sandžaka odrede i zauzmu jasan stav prema činjenici da je stvaranjem Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca Sandžak zvanično okupiran, navodi se u saopštenju Informativne službe SDA Sandžaka.

- Kreatori takve državne tvorevine u potpunosti su ignorisali interese Sandžaka kao zasebnog političkog entiteta, koji su izraženi kroz Sjeničku rezoluciju iz avgusta 1917. godine. Uključivanje Sandžaka u Kraljevinu SHS izvršeno je protivno volji i interesima građana - rekao je Škrijelj.

Građanima Sandžaka je, prema njegovim rečima, tada uskraćeno pravo da neposredno ili preko svojih legitimnih predstavnika zaštite Sandžak, sebe i svoje interese.

- Mi ovom protestnom šetnjom na demokratski i civilizovan način šaljemo poruku da građani Sandžaka neće više dozvoliti da ih bilo ko, bilo kada, dovodi pred svršen čin i da svako rešenje suprotno interesima Sandžaka neće biti prihvaćeno i za građane Sandžaka neće biti obavezujuće - rekao je on.

Škrijelj je ocenio da je "došlo vreme da i Sandžak u svojim granicama, dobije slobodu i svoje mesto pod suncem".

VIDEO: Vučić: Nema, Suljo, za tebe fotelje, džaba ti sve

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.K.

    27. decembar 2018 | 17:07

    Po Ustavu Republike Srbije je to Raška Oblast tako da imaš tvoje mesto pod suncem .😏

  • uros

    27. decembar 2018 | 17:07

    Oformite pravu DB, i ovakvi nece biti problem, jos koliko sutra!

  • Pas koji je voleo vozove

    27. decembar 2018 | 16:56

    Imamo mi pametnijeg posla nego što nam neko otima zemlju! Imamo parove, zadrugu, imamo mafijaska ubistva, imamo tajkuna, lopove, imamo tuče na stadionu između Srba, imamo političke stranke koje bolje da nemamo itd, ovo u Srbiji nikoga ne zanima šta suljo kaže, jel tako??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA