Pred Specijalno tužilaštvo pozvana do sada najveća "zverka" iz terorističke OVK

Ni advokat, ni Seljimi niti Specijalno tužilaštvo nisu dali informaciju o datumu njegovog ispitivanja

  • 6

Bivši glavni komandant terorističke Oslobodilačke vojske Kosova, Suljejman Seljimi je pozvan da se u drugoj nedelji januara pojavi i da izjavu pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu, piše portal gazetaexpress.

Seljimi će se u Hagu pred Specijalnim tužiocima pojaviti 9. januara. Seljimi je na trenutno na odsluženju kazne zatvora zbog krivičnog dela ratnih zločina u slučaju Drenica.

Ni advokat, ni Seljimi niti Specijalno tužilaštvo nije dalo informaciju o datumu njegovog ispitivanja.

Seljimija, koji je bio i komandant Kosovskih zaštitnih snaga, a kasnije i komandant Bezbednosnih snaga Kosova i ambasador u Albaniji je Vrhovni sud Kosova u septembru osudio na jedinstvenu kaznu od 7 godina za krivična dela u predmetima Drenica 1 i Drenica 2.

Od visokih komandanata OVK Specijalno tužilaštvo je pozvalo i komandante operativne zone OVK Drenica, Sami Ljuštakua i Operativne zone Lap, Ruste Mustafu Remija.

Pred Specijalnim tužilaštvo je ispitivan i predsednik Vojnog suda OVK, Sokolj Dobruna. Takođe je do sada pozive za ispitivanje pred tužiocima dobilo i pet drugih visokih oficira OVK, nižeg ranga od trojice komandanata.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    27. decembar 2018 | 18:44

    Obicna farsa kad nekog oside neka jave ispitivanja nas ne interesuju Mladica nisu ispitivali nego odma uhapsili i osudili!!!I to bez razloga ni krivog ni duznog

  • teleća glava na mirkovim ramenima i Putanovic vesna

    27. decembar 2018 | 19:25

    Bog je veliki,presudice lazovima,manipulatorima kad....tad!

  • Klimt-Bec

    27. decembar 2018 | 21:15

    Koferi su vec upuceni za Bozic, nema od toga nista! Kada su oni dozvolili da Haradinaj pobije svedoke, a posle da dodje na sudjenje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA