≫ 

Putinova prethodnica stiže 12. januara u Srbiju: Pripreme za posetu ruskog predsednika

Moguće je da će Putin i domaćin posete predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići i neko mesto izvan Beograda "na trasi kojom su prošle kolone srpskih izbeglica 1995. tokom napuštanja Hrvatske zbog vojne akcije Oluja"

  • 73

Prethodnica ruskog predsednika Vladimira Putina stići će u Srbiju 12. janura i tada će se znati detaljan plan njegove posete zakazane za 17. januar iduće godine, piše list Danas.

Pozivajući se na nezvanične diplomatske izvore list navodi da će u prethodnici ruskog predsednika biti predstavnici njegovog protokola, služba za odnose sa medijima, kao i pripadnici obezbeđenja.

Kako list dodaje, moguće je da će Putin i domaćin posete predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići i neko mesto izvan Beograda "na trasi kojom su prošle kolone srpskih izbeglica 1995. tokom napuštanja Hrvatske zbog vojne akcije Oluja".

- Takav korak simbolično bi značio da rusko-hrvatski odnosi nisu dobri, kako pokušava da predstavi zvanični Zagreb, a i predstavljao bi ukazivanje počasti žrtvama Oluje - objašnjavaju dipolomate, a navodi Danas.

Putin prilikom prethodne posete Beogradu - Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

VAŽNO DA UNAPREĐUJEMO SARADNJU SA RUSIJOM

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je poseta predsednika Rusije Vladimira Putina, 17. januara, od izuzetnog značaja za našu zemlju, jer je važno da unapređujemo saradnju sa Rusijom u svim oblastima, ekonomiji i politici, zbog naše budućnosti.

- Za nas je svakako većeg značaja, a pretpostavljam da je od značaja i za Rusiju. Predsednika Putina ćemo dobro da dočekamo, verujem da će i veliki broj građana doći da ga pozdravi - rekao je Vučić gostujući u Dnevniku RTS.

Istakao je da će tokom Putinove posete biti potpisano 20, a možda i više, sporazuma iz različitih oblasti.

Vučić - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Poručio je da će Srbija da unapređuje saradnju sa Rusijom, jer je to za nas veoma važno.

- To nije bitno samo u smislu, kako to neki govore, zato što je divan Puškin i Čehov, Rubljov… Ne, za nas je to važno zbog budućnosti, zbog dobrih odnosa u budućnosti i u privredi, povećanju ruskih investicima i svim drugim oblstima - rekao je Vučić.

Posebno je podvukao činjenicu da, u političkom smislu, Rusija podržava Srbiju u Savetu bezbednosti UN i svim drugim organima i institucijama širom sveta.

VIDEO: Vučić o Putinovoj poseti 

(Telegraf.rs/Beta/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Todor

    28. decembar 2018 | 13:25

    Uz podršku Putina možemo da se izborimo za svoja prava na Kosovu.

  • slava

    28. decembar 2018 | 10:41

    Dobro nam dosla, radujemo se dolasku.

  • Helena

    28. decembar 2018 | 10:44

    Jako važna poseta predsednika Rusije,treba da radimo na još boljim odnosima sa ovom prijateljskom zemljom.U Rusiji imamo veliku podršku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA