≫ 

Tači potpisao, od sada zvanično imaju "Vojsku Kosova": Dekret stupio na snagu

Beograd je, međutim, upozorio da je reč o protivpravnoj odluci koja je u suprotnosti sa Rezolucijom 1244, pa i sa kosovskim ustavom

  • 62

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, potpisao je danas tri nacrta zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u tzv "vojsku Kosova".

Potpisivanju je, prenosi prištinska GazetaExpres, prisustvovao general tzv. kosovske vojske, Rahman Rama.

Ova tri nacrta zakona nedavno su usvojena u kosovskom parlamentu.

Prvi put nakon dugo vremena je ta odluka u parlamentu doneta jednoglasno, glasovima pozicije i opozicije.

Beograd je, međutim, upozorio da je reč o protivpravnoj odluci koja je u suprotnosti sa Rezolucijom 1244, pa i sa kosovskim ustavom.

Reč je o Zakonu o Ministarstvu odbrane, o Kosovskim bezbednosnim snagama i o službi bezbednosnih snaga, koji su u Skupštini usvojeni 14. decembra.

Nakon što je potpisao zakone u svom kabinetu u prisustvu pripadnika ovih snaga, Tači je kazao da se danas ozvaničava vojska Kosova.

- Želim da kao predsednik Republike Kosova i Vrhovni komadant vojske Kosova, čestitam komadantu, svim vojnicima, oficirima, narodu Kosova i zahvaljujem se međunarodnoj podršci, SAD-u i svim saveznicima - kazao je Tači nakon potpisivanja zakona.

Ovaj dekret stupa na snagu na dan potpisivanja, preneo je Radio Slobodna Evropa.

VIDEO: Ovako su Albanci zamislili svoju "vojsku" takozvane države Kosovo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    28. decembar 2018 | 13:52

    1/ albanska OVK granicne rampe izmedju centralne i juzne Srbije kosovo i Metohije 2/ albanska OVK zastava Kosova i Metohije 3 / albanska OVK automobilske registarske tablice 4/ albanska OVK pasos i dokumenta 5/ albanska OVK ROSU nelegalna oruzana banda koju sebe naziva policijom 6/ albanska OVK vojska nelegalna oruzana banda koju sebe naziva vojskom 7/ albanski OVK teror nad Kosovskim nealbanskim stanovnistvom koji se pod terorom iseljava iz juzne Srbije Kosovo i Metohije je sasvim dovoljan rqzlog da se prekine svaki dijalog sa albanskim OVK teroristima zbog grubog krsenja UN R-1244 koji su uz vojnu NATO EU logisitku od UN formatom KFOR stvorili sve ove navedene albanske OVK nelegalne strukture koje su suprotne UN R.1244 i Ustavu Srbije RESENJE: 1/ Vojni savez sa Putinovom Ruske vojne baze u Raski,Nisu,Beogradu 2/ Srbija da zahteva u UN zamenu Nato EU KFOR okupatora Kineskom-.Ruskom armijom 3/ U UN iskljucivo resavati uspostavu Ustavnog suvwereniteta nad 20 godina okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji 4/ albasnkim OVK teroristima Srbija da sudi koji su pocinili zlocine,posle visedecenijske zatvorske kazne,oduzimanje drzavljanstva Srbije i dozivotno proterivanje za Albaniju ¨ Ovo je JEDINO resenje juzne Srbije Kosovo i Metohije sve drugo je VELEIZDAJA a zna se kako izdajnici prolaze u Srbiji.

  • Misko

    28. decembar 2018 | 12:11

    Lazna drzava,lazna vojska...sve je kod njih lazno...

  • Marta

    28. decembar 2018 | 14:11

    Beograd je, međutim, upozorio da je reč o protivpravnoj odluci koja je u suprotnosti sa Rezolucijom 1244, pa i sa kosovskim ustavom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA