Dačić otkrio koje će dve pesme otpevati Putinu: Sabrao i kilometražu koju je prešao u 2018. godini

Inače, i on voli da peva - podseća Dačić

  • 4

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da neće odustati od "song diplomatije" i najavio kako već ima spreman repertoar i za ruskog predsednika Vladimira Putina koji u Srbiju stiže 17. janura - "Kaljinku" i "Podmoskovske večeri".

- Posete predsednika Putina su uglavnom kratke i nema mnogo prilika za neku opušteniju atmosferu. Inače, i on voli da peva, a moj izbor bi bio, po meni najlepša ruska pesma 'Podmoskovske veleri' i , naravno, 'Kaljinka' - rekao je Dačić za Večernje novosti.

Čuvena "Kaljinka" je, kako kaže Dačić, obavezni deo njgeovog "diplomatskog repertoara", a tu pesmu je pevao "ne samo Rusima već i mnogim Evropljanima i Amerikancima" koji su uživali i aplaudirali.

- Gostima volim da otpevam 'Santa Lučiju' i 'Mi mu timonis' , grčku pesmu koja govori o ljubavi Grkinje i srpskog vojnika. Neko je prevodi - 'Ne plačite oči moje' - objasnio je Dačić.

Dačić često ume da zapeva Foto: Telegraf

Srpski šef diplomatije tvrdi da se njegov diplomatski stil pročuo nadaleko pa su ga tako domaćini u Vijetnamu dočekali sa jednom od njegovih omiljenih pesama - "Miljackom".

Sumirajući prošlu godinu na izmaku, Dačić je naveo da je išao u 44 posete i ugostio 29 svetskih zvaničnika, a ubeležio je zvaničnu kilometražu od 1.024.338 kilomtara.

Najvećim ovogodišnjim uspehom smatra što je 12 zemalja svojim notama potvrdilo povlačenje priznanja Kosova, a nova povlačenja priznanja najavljuje i u 2019. godini.

VIDEO: Dačić i Brena pevali ambasadorima u Jagodini

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    31. decembar 2018 | 12:34

    Sramota

  • Jeretik

    31. decembar 2018 | 12:00

    Najbolje onu "Od izvora dva putića vode na dve strane",mi bi na obe, al'teško.

  • Siki

    31. decembar 2018 | 13:20

    Dačicu opste je poznato da u krugovima Ruske diplomatije uživate veliki ugled. Samo napred za Srbiju .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA