Austrijski političar proslavio Novu godinu u Beogradu: Gudenus poželeo da se u 2019. završi pitanje Kosova

- Nažalost u ovom evropskom regionu i dalje tlače hrišćane i razaraju hrišćanske crkve i manastire. To osuđujemo - poručio je Gudenus

  • 4

Šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPO) Johan Gudenus ocenio je sinoć da su jednostrane mere Prištine preterane i suprotne međunarodnom pravu, te da se nada da je ipak moguće pronaći rešenje kosovskog pitanja.

Gudenus, koji je u Beogradu dočekao Novu godinu, rekao je Tanjugu da bi želeo i da se nada da je moguće da se tokom iduće godine pronađe rešenje za Kosovo i Metohiju.

- Međutim ne mogu to najbolje da procenim, jer se radi o teškom i dugotrajnom konfliktu, u kojem Srbija ima opravdane interese. Neće biti lako, ali bih poželeo da se nađe rešenje tokom 2019 - kazao je on.

Gudenus je izrazio žaljenje zbog jednostranih mera Prištine, koje, kako kaže, nisu usaglašene ni sa čim, koje su preterane i suprotne Rezoluciji UN.

- Moje je mišljenje da su te mere preterane. Treba uvek voditi računa da li se poštuje međunarodno pravo, ali i interesi Srba, a znamo da u regionu Kosovo živi i dalje puno Srba. Nažalost u ovom evropskom regionu i dalje tlače hrišćane i razaraju hrišćanske crkve i manastire. To osuđujemo - poručio je Gudenus i ponovio da bi želeo da što pre dođe do mirnog rešenja ovog problema.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbi velikog srca

    1. januar 2019 | 09:34

    Što se nas tiče to pitanje je odavno završeno, Kosovo je Srbija! Srećna nova godina 😀

  • Ka10

    1. januar 2019 | 12:30

    Bice kako oni kazu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA