≫ 

Jeremić tvrdi da Putin ne podržava Vučića, Vulin mu odgovara: Teško je naći većeg lažova od Vuka

Oštra reakcija Vulina na Jeremićevu izjavu da "Rusija podržava Srbiju, ali da Putin prezire Vučića"

  • 55

Predsednik opozicione Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je odnos srpskih vlasti prema Rusiji neiskren i licemeran i tvrdi da Rusija podržava Srbiju, ali ne i aktuelnu vlast. Komentarišući izjavu Jeremića da "Rusija podržava Srbiju, ali da Putin prezire Vučića", ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio da je predsednik Rusije iskreni prijatelj Srbije, ali i iskreni prijatelj Aleksandra Vučića i naša država zbog toga treba da bude srećna.

Jeremić je za portal Srbin.info rekao da ruski predsednik Vladimir Putin ne veruje predsedniku Aleksandru Vučiću zbog njegovih odnosa sa Zapadom.

On je istovremeno procenio da će upravo Zapad, odnosno međunarodni činioci uticati na promenu vladajuće strukture, kao što su i do sada činili na Balkanu.

- Na ovim prostorima uspostavljanje i promena vlasti se nikada u istoriji nisu dogodili u potpunosti izolovano od stranog faktora. Kombinovana snaga unutrašnjeg i spoljnog pritiska promeniće i ovu korumpiranu vlast - rekao je Jeremić.

On je ponovio optužbe da će predsednik Srbije potpisati sporazum s Prištinom, pokušati da razvlasti Republiku Srpsku u okviru BiH, a zatim integrisati Srbiju u NATO.

Jeremić - Foto: Telegraf

Reagujući na ovu izjavu Vuka Jeremića, ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin je rekao da je Vladimir Putin je iskreni prijatelj Srbije, ali i iskreni prijatelj Aleksandra Vučića i država Srbija zbog toga treba da bude srećna.

-Teško je naći većeg lažova od Jeremića, ali nažalost i veću štetočinu od njega. Podsetiću vas da je taj lažov rekao da Angela Merkel nikada neće primiti Aleksandra Vučića, a dva dana kasnije su imali srdačne razgovore. Takođe, podsetiću vas da je predsednik Vučić sa predsednikom Putinom razgovarao više puta nego svi DOS-ovski političari zajedno. Iskreno poštovanje koje predsednik Putin ima prema predsedniku Vučiću se vidi u politici, u tome koliko puta je na poziv Aleksandra Vučića pomogao Srbiji i koliko je puta bio u Srbiji baš posle komunikacije sa Vučićem - rekao je Vulin.

On je istakao da ne zna šta uopšte "lažovi iz DOS-a žele".

- Jednom govore za nas da smo prozapadni, onda govore da smo proruski. U zavisnosti od toga sa kim razgovaraju i gde mogu da naškode Srbiji onda takve stvari i govore. Dolazak predsednika Putina u Srbiju je samo još jedan dokaz kakvi su i lični odnosi između predsednika Vučića i Putina. Teško je naći svetskog lidera, a ne lidera zemlje koja nije ni previše velika niti je njen narod previše brojan, koji je toliko puta imao sastanak sa predsednikom Putinom - rekao je ministar odbrane i poručio Jeremiću da bi trebalo da ćuti kada je reč o Rusiji, da pokuša da zaboravi da ta velika i prijateljska zemlja i njen predsednik uopšte postoje.

Vulin - Foto: mod.gov.rs

- Čovek koji je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija slagao Rusku Federaciju i u toku noći promenio rezoluciju u kojoj su nas podržali Rusi, i prebacio je u Evropsku uniju, ne bi smeo uopšte da govori o Ruskoj Federaciji. Za Jeremića bi, osim što neprekidno laže, ipak bilo najbolje da ne spominje Rusiju, setićemo se koliko puta si prevario i slagao Rusiju. To je jedini savet koji mogu da mu dam - naglasio je Vulin.

On je istakao da Srbija treba da bude srećna i zadovoljna zbog prijateljstva dve države i dva predsednika.

- Njihov lični odnos nam je mnogo puta pomogao.Vučića cene i na istoku i na zapadu zato što je srpski predsednik, zato što i zapadu i istoku govori istinu i zato što se uvek bori samo i jedino za Srbiju i njene interese. On nije ničija marioneta niti igračka, a to je nešto što Jeremić ne može da razume - poručio je Vulin i dodao da ne sumnja da će predstojeća poseta Putina Srbiji biti izuzetna i da će biti još mnogo prijatnih iznenađenja za sve građane Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    2. januar 2019 | 12:48

    Jeremicu, nemoj se zavaravati.

  • Hari

    2. januar 2019 | 12:48

    U nedostatku političkog programa, opleteš po vlasti.To je moto bivšeg ministra inostranih poslova koji je svojim glupim postupcima KiM gurnuo u čeljusti EU.

  • Crepajac

    2. januar 2019 | 12:48

    Od Vuka većeg nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA