≫ 

Čanak traži da Brnabić smeni ministra odbrane, iz Pokreta socijalista odgovaraju: Smeta im što se Vulin bori za Srbiju

U "klinču" lideri LSV i Pokreta socijalista

  • 18

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), čiji je lider Nenad Čanak, kritikovala je danas kao "antievropske" stavove ministra odbrane Aleksandra Vulina o potrebi redefinisanje politike Srbije prema Evropskoj uniji i zatražila od premijerke Ane Brnabić da se hitno izjasni o tim stavovima. Pokrajinski odbor Pokreta socijalista Vojvodine u odgovoru na tvrdnje LSV-a da Vulin koči evropski put Srbije, navodi da se, naprotiv, Vulin bori za Srbiju, a da se Nenad Čanak bori za povratak poslušne i slabe Srbije.

LSV u saopštenju kaže da njih takav stav Vulina ne čudi, te podsećaju da oni već godinama ističu da su "političari iz prošlosti, koji su devedesetih uništili sve što se moglo", godinama prepreka evropskom putu Srbije.

Zato pozivaju premijerku da u što kraćem roku saopšti da li se slaže sa stavovima Vulina, u suprotnom da od Skupštine zatraži njegovu smenu, uz opasku da je obnavljanje pokidanih veza sa Evropom i svetom bio mukotrpan posao.

Čanak, lider LSV - Foto: Milena Đorđević

S druge strane, u Vulinvoj stranci kažu da se on bori za Srbiju, a da se Nenad Čanak bori za povratak poslušne i slabe Srbije.

- Znamo mi da Nenadu Čanku smeta Aleksandar Vulin, kao što znamo da mu ne smeta Velika Albanija i kao što znamo da mu ne smeta nezavisno Kosovo - navodi PS u saopštenju dostavljenom medijima.

Vulin, lider Pokreta socijalista - Foto: Marko Jovanović

Kako kažu, Čanak je primer političara iz 90-ih koji svoju jedinu šansu vidi u povratku slabe i poslušne Srbije u kojoj, ako dovoljno dugo sedi ispred kancelarije ambasadora i dovoljno ružno govori o Srbiji, može da bude na vlasti.

- Aleksandar Vulin se bori za Srbiju, i nije poslušnik ni jednog ambasadora, a to Čanak ne prašta - zaključuje PS u saopštenju.

VIDEO: Čanak o protestu radikala u Hrtkovcima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    3. januar 2019 | 16:29

    Ovaj moze samo za Hrvate da govori srbe nek ostavi!!!

  • brana

    3. januar 2019 | 17:31

    Hahaha,Canak trazi!?Evo ja trazim da se Canak uhapsi!Zasto?Ima mnogo razloga!

  • O13

    3. januar 2019 | 16:56

    Sta ovaj hoce nikada se ne oglasava povodom Kosova , a ekspresno reaguje povodom jedne recenice!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA