Preokret u Prištini u vezi istrage o ubistvu Olivera Ivanovića

- Tužilaštvo još nije donelo odluku o proširenju istrage, jer za sada nemamo dovoljno dokaza - rekao je Hodža

  • 2

Tužilac na Kosovu Sulja Hodža reagovao je u kratkom roku na navode prištinskih medija da je proširena istraga o ubistvu Olivera Ivanovića i demantovao i tu tvrdnju, kao i tvrđu da su to učinili na osnovu izveštaja neke strane službe.

Hodža je u izjavi za Insajder demantovao navode pojedinih medija da je Specijalno tužilaštvo Kosova donelo odluku o proširenju istrage ubistva lidera Gradanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na osnovu izveštaja jedne strane službe.

On je, međutim, potvrdio da je tužilaštvo dobilo određene informacije, ali ne od neke službe, kako su preneli mediji, već od portala Arbresh.info.

- Tačno je da smo dobili informacije, radim sa istraživačima na proveri. Tužilaštvo još nije donelo odluku o proširenju istrage, jer za sada nemamo dovoljno dokaza -rekao je Hodža za Insajder.

RTK na albanskom jeziku je danas preneo da je kosovsko Specijalno tužilaštvo proširilo istragu o ubistvu Ivanovića posle informacija koje su, navodno, dobijene od jedne strane obaveštajne agencije.

Kako je prenela ta TV, Hodža je rekao da su od te agencije dobijeni izvestaj i slike koje će biti deo predmeta istrage ubistva Ivanovića.

U izveštaju koji je dobijen od arbresh.info tvrdi se da je grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od pet osoba i da su one, kako se navodi, "dovedene u vezu sa Vozdovačkim klanom i angažovane su od srpske tajne službe", navodi se u tekstu RTK.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tig

    4. januar 2019 | 20:20

    Kada istragu vodi Pristina a ne Beograd ili Interpol onda su 100% Srbi krivi.

  • slađa

    4. januar 2019 | 20:24

    Dobro je što je tužilac u Prištini demantovao nešto od prethodnih navoda. Slučaj ubistva Oliera Ivanovića je veoma bitan ali i osetljiv i treba biti oprezan sa donošenjem zaključaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA