Uprkos svemu Tači ostaje glavni u dijalogu sa Beogradom

Napominje se, naime, da će tim, kojim koordiniraju Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti, zapravo služiti Tačiju kao "sekretarijat" da bi se došlo do konačnog sporazuma

  • 29

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, uprkos izboru novog tima u kosovskom parlamentu, biće "glavni pregovarač" u nastavku dijaloga sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu, piše prištinski "Zeri Onlajn".

Portal navodi da se procenjuje da će tim, izabran na predlog prištinske vlade, u daljem procesu obavljati tehničke poslove.

Napominje se, naime, da će tim, kojim koordiniraju Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti, zapravo služiti Tačiju kao "sekretarijat" da bi se došlo do konačnog sporazuma.

Ahmeti i Ljimaj - Foto: Tanjug / AP Wikipedia /Kristina Millona

"Zeri" podseća da će izabrani tim 8. januara otputovati u Brisel, gde će imati konsultativne sastanke sa zvaničnicima EU, koji posreduju u procesu dijaloga.

Budući da Tači i članovi tima imaju suprotstavljena mišljenja o ideji korekcije granica, članovi delegacije koja ide u Brisel novinarima su rekli da će svoje stavove usklađivati na osnovu zakona i ustava.

Podseća se da su se članovi tima obavezili da u nastavku dijaloga ni pod kakvim okolnostima ne izlaze iz okvira ustava.

Međutim, piše "Zeri", predstavnici opozicionih stranaka koji ne prihvataju ulogu u timu, a reč je o dve najveće opozicione partije - Demokratski savez Kosova i Pokret Samoopredeljenje, i dalje su ubeđeni da, ni Tači, ni izabrani tim, nemaju legitimitet da predstavljaju Prištinu u nastavku dijaloga sa Beogradom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasa

    5. januar 2019 | 13:48

    S kim planira da vodi dijalog? Srbija je jasna i ne zeli dijalog sve dok se ne ukinu takse.

  • Dakii

    5. januar 2019 | 13:53

    Taci ne zeli dijalog, on zeli sukobe i nemire.

  • sava

    5. januar 2019 | 13:48

    Ovo stvarno nema smisla,treba ga skloniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA