≫ 

SNS obeležio Badnji dan: Đurić uneo badnjak u stranačke prostorije, Vučić dočekao goste uz posnu gozbu (FOTO) (VIDEO)

Među gostima su bili ministri u Vladi Srbije, narodni poslanici, gradski funkcioneri, ali i brojne ličnosti iz javnog života

Funkcioner SNS Marko Ðurić uneo je badnjak u prostorije Srpske napredne strake (SNS) i obratio se okupljenim gostima rekavši da predstoji godina u kojoj će se boriti na način kao što je to do sada činio Vučić, ali da se nada da će to biti godina novih pobeda Srbije.

- Borićemo se svom snagom da Srbiju podignemo sa kolena i u ekonomskom i u političkom i u svakom drugom smislu. Na današnji sveti dan iz sedišta SNS želimo da poručimo da ljubav mir i sloga za praznike vladaju u svakom našem domu - rekao je Ðurić.

Ðurić je govoreći o rezultatima rekao da je nezaposlenost u Srbiji danas pala sa 26 na 11 odsto.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- To je pravi način da kao politička organizacija uđemo i u novu godinu, sa jednim zavetom da će svaki naš član koji je imenovan da bude odogovoran za institucije i sudbinu Srbije dati svoj maksimum - rekao je Ðurić.

On je dodao da će i u 2019. dati sve od sebe da se sačuva srpski narod i interesi Srba na KiM.

- Kada sam rekao da će biti teška godina, prva misao mi je ona o položaju i sudbini naroda na KIM koji je i danas suočen sa velikim pritiscima i izazovima. Srpski narod i ovu godinu čeka sa neizvesnošću - rekao je Ðurić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

S druge strane, srpski narod na KIM i u svugde drugde dočekuje Badnji dan svestan da iza njih danas stoji Srbija koja je neuporedivo snažnija nego ranije, jer je predstavlja čovek i politika koja, kako kaže, stoji iz anjihove bezbdnosti.

- Na Badnji dan se okrećemo ljubavlju i solidarnsoću, to je dan kada treba da pozovmo na mir i da poželimo sve najbolje svima uključujući i naše političke protivnike - rekao je Ðurić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ðurić je svim građanima poželeo uspešnu i prosperitetnu godinu u kojoj će, naglašava, biti truda i napretka, ali ne i kompromisa sa onima koji žele da vrate Srbiju u prošlost.

Među gostima su bili ministri u Vladi Srbije, narodni poslanici, gradski funkcioneri, ali i brojne ličnosti iz javnog života.

U sedištu SNS danas je Badnji dan obeležio i predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić,  koji je članovima i funkcionerima stranke zahvalio na borbi koju vode za bolji život građana.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ja verujem u dobru godinu, ekonomski svakako dobru, a politički će biti teška, pre svega zbog situacije na KIM. Može da se desi da na nekim izborima izgubimo, a možda to i ne bude slučaj, videćemo - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako je rekao, izbori su uvek laki za one koji ih gube, a teški za one koji moraju da pobeđuju i da donose ozbiljne i odgovorne odluke.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ja ne volim ta laka rešenja. Naše je da uradimo najbolje što možemo za našu zemlju, da se Srbija razvija ubrzano, da pokušamo da budemo u prvih pet ili šest zemalja Evrope po stopi rasta, da dalje spuštamo nivo javnog duga, da smanjujemo sirmaštvo, da povećavamo plate i penzije da radimo naporno, a ja vas molim da se borite više i snažnije - poručio je predsednik stranke.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je zahvalio svima na trudu i radu uz poruku da će danas i sutra obići više opštinskih i gradskih odbora SNS širom zemlje kako bi, kaže, razgovarao sa ljudima i čestitao im praznike.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Spremite se u svakom slučaju za tešku borbu, a za nas je svaka pobednička borba uvek bila teška. Ja ovim drugima prepuštam da im bude lako, njima je sa nama uvek bilo lako i jednostavno, ali na kraju je rezultat bio druagčiji - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je sa Ðurićem prokomentarisao da se u javnosti pominje da je "vidno narušenog zdravlja" i primetio: "Kako bismo ih tek pobeđivali da nisam".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gospodja Ministarka

    6. januar 2019 | 19:23

    SNS se pokazao kao stranka pravih hriscana i velkih srpskih domacina.

  • NB

    6. januar 2019 | 13:56

    Lep gest predsednika Vučića. Ne treba zaboraviti ni zanemariti već treba negovati našu tradiciju i običaje, koji su nam pomogli da kroz vekove sačuvamo svoj identitet.

  • Никола

    6. januar 2019 | 14:13

    СНС на најбољи начин чува наше обичаје и традицију.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA