≫ 

Aleksandar Vulin čestitao Božić pokojnom patrijarhu Pavlu: Ubrzo stigla ispravka i izvinjenje iz ministarstva (FOTO)

Povodom situacije koja je nastala zbog greške oglasio se i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin

  • 20

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin čestitao je Božić pripadnicima Vojske Srbije, sveštenstvu i monaštvu, a najradosniji hrišćanski praznik čestitao je i pokojnom srpskom partijarhu Pavlu!

Printskrin

- Svim pripadnicima Ministarstva odbrane Vojske Srbije, Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Pavlu, sveštenstvu, monaštvu i svima koji praznik Hristovog rođenja obeležavaju po Julijanskom kalendaru, upućujem najsrdačnije čestitke - stoji u saopštenju.

Printskrin

Greška je brzo primećena, a iz kabineta ministra Vulina ubrzo je stiglo izvinjenje i prosleđena ispravljena čestitka u kome se Božić čestita patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju.

IZVINJENJE POVODOM GREŠKE PRILIKOM ČESTITANJA BOŽIĆA

Slučajnom tehničkom greškom Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane koja je pripremila i juče poslala medijima Čestitku ministra odbrane povodom Božića napisano je ime pokojnog patrijarha Pavla umesto Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja.

Greška je ispravljena za nekoliko minuta i medijima je prosleđena ispravka uz molbu za razumevanje. Još jednom se najiskrenije izvinjavamo pre svega ministru odbrane Aleksandru Vulinu zbog nanete neprijatnosti i svim građanima i predstavnicima medija koji su imali razumevanje za grešku.

MINISTAR VULIN: UŽIVAJTE U BOŽIĆU, MOŽDA VAS NEČEMU NAUČI

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, reagovao je povodom zlonamernih napada pojedinih medija u vezi sa greškom Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane u božićnoj čestitki upućenoj patrijarhu Irineju.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin Foto: Marko Jovanović

- Povodom histeričnih i zlonamernih napada na mene retko se oglašavam. Sa političkim protivnicima se borim, medije ostavljam da pišu kako hoće. Ipak na današnji dan moram da se oglasim. Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane je napravila glupu grešku.

Umesto patrijarhu Irineju čestitala je blaženopočivšem patrijarhu Pavlu. Grešku je zaposlena u Upravi uočila i odmah ispravila.

Bez obzira na to što je greška brzo ispravljena i što je teško poverovati da bilo koji ministar čita svaki red koji izađe iz njegovog ministarstva pojedini mediji su odmah objavili kako sam ja, Aleksandar Vulin, pogrešio ime patrijarha. Važnije i od ispravljene greške i od istine ko je napravio glupost bilo je napasti i omalovažiti mene. 

Danas je Božić, radujem se ako ste u svojim očima ispali veliki i duhoviti, radujem se što ste bezgrešni. Krivac za grešku se sam javio.

"Uživajte u prazniku, možda vas nečemu i nauči. Hristos se rodi i svako dobro" Foto-ilustracija: e-stock.us

U pitanju je Vaša koleginica koja danas nije mirna sa svojom porodicom, plaši se da li će biti kažnjena zbog greške koju je ona počinila, a za koju mene ismevate i vređate. Ja sam socijalista, levičar, ne verujem u kažnjavanje radnika za svaku grešku, neću je ni kazniti ni otpustiti, a posebno ne na dan kada se ljudi vole i kada jedni drugima praštaju. Uživajte u prazniku, možda vas nečemu i nauči. Hristos se rodi i svako dobro - objasnio je Vulin.

VIDEO: Božićna poslanica patrijarha Pavla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA