≫ 

Hoće dijalog, a traže nemoguće: "Gospodar Kosova" o sporazumu sa Beogradom

- Mi ne dozvoljavamo nikakav rezultat koji slabi teritorijalni integritet države Kosovo i to ćemo bez ikakve sumnje i postići - kazao je Veselji

  • 9
Kadri Veselji Foto: Flickr/Estonian Foreign Ministry

Predsednik tzv. kosovske skupštine Kadri Veselji kaže da je Priština ušlo u dijalog sa Beogradom kako bi od njega dobilo priznanje i postalo članica Ujedinjenih nacija.

Veselji je na Fejsbuku napisao da odbijanje dijaloga "nije ni alternativa ni rešenje" i ocenio da bi to predstavljalo "favorizovanje Srbije na međunarodnoj sceni".

- Znamo iz prošlosti da kad god je Srbija odbijala dijalog, uvek je izlazila iz procesa kao gubitnik. Mi ne smemo da ponovimo tu pogrešnu lekciju Srbije. Kosovo ulazi u dijalog sa jasnim ciljevima - priznanje države Kosovo od strane Srbije i učlanjenje u UN. Mi ne dozvoljavamo nikakav rezultat koji slabi teritorijalni integritet države Kosovo i to ćemo bez ikakve sumnje i postići - kazao je Veselji.

Veselji je dodao da kosovska pregovaračka ekipa, koja se danas susrela sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini u Briselu, ima puni mandat za dijalog koji joj je, kako je rekao, dodelila Skupština tzv. Kosova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Партизан и Ц.Звезда

    8. januar 2019 | 17:52

    Postovani Srbijanci i Srbi,sve dok se Kosovo vojno ne osvoji,Srbija i Balkan ce imati probleme.

  • Cika Velja

    8. januar 2019 | 16:14

    Teritorijalni integritet suverene i medjunarodno priznate drzave R Srbije,clanice UN- je neupitan i ne moze se menjati?!?! Sta cemo sad???

  • Biljsna1

    8. januar 2019 | 19:22

    Albanske familije koje su do 1945 godine zivele na teritotiji juzne Srbije ( KiM) su pravno pokriveni kao drzavljani tadasnje SFRJ a ovi sto su nam okupirali drzavu Srbiju po kratkom postupku deportacija. Kako vas nije sramota ni jezik zemlje u kojoj ste ziveli niste naucili. Zna se tacno koje su te gsmiil

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA