≫ 

2019. je godina NATO-a na Kosovu: Tači zahvalan zbog bombardovanja Srbije

- Na taj način genocid i donoseći slobodu Kosovu - piše u saopštenju

  • 13

Predsednik Kosova Hašim Tači proglasio je 2019. godinu, godinom NATO-a na Kosovu.

Iz Tačijevog kabineta odluka o proglašenju ove godine, godinom NATO-a, obrazložena je time da se ove godine obeležava 20. godišnjica intervencije NATO-a na Kosovu, intervencije koja se dogodila "nakon etničkog čišćenja i zločina srpskih snaga nad civilnim stanovištvom na Kosovu, kao i nakon neuspeha svetskih diplomatskih napora da nađu mirovno rešenje za Kosovo".

- 24. marta 1999. godine, vazdušne snage NATO-a su započele kampanju bombardovanja protiv ciljeva srpske države, a koja je trajala ukupno 78 dana, zaustavljajući na taj način genocid i donoseći slobodu Kosovu - piše u saopštenju.

Edi Rama je pozdravio ideju Hašima Tačija da 2019. godinu proglasi godinom NATO-a, 20 godina nakon istorijske intervencije Alijanse na Kosovu-Foto: YouTube / Kosova Press

Dodaje se i da će kosovski narod zauvek biti zahvalan državama članicama NATO-a na njihovoj podršci.

Premijer Albanije Edi Rama pozdravio je ovu odluku kosovskog predsednika Hašima Tačija istakavši da se ove godine obeležava i 10-godišnjica članstva Albanije u Severnoatlantskoj alijansi.

- Pozdravljam pravu ideju Hašima Tačija da 2019. godinu proglasi godinom NATO-a, 20 godina nakon istorijske intervencije Alijanse na Kosovu. Ove godine biće obeležena i 10-godišnjica članstva Albanije u NATO-u. Neka odluka o otvaranju granice po principu ''Šengena'' u Morini bude vrhunac obeležavanja godine NATO-a - napisao je Rama na Tviteru, prenosi RTK2.

(Telegraf.rs /Anadolija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    8. januar 2019 | 19:56

    NA KOSOVU I METOHIJI JE NAJVISE BACENO URANIJUMA I PLUTONIJUMA PRILIKOM BOMBARDOVANJA I TAMO VLADA EPIDEMIJA KARCINOMA -CITAVE FAMILIJE ALBANACA SU POMRLE OD KARCINOMA ALI ETO MRZNJA JE VECA OD RAZUMA I TACI SE ZAHVALJUJE NATOU !!!!

  • lav

    8. januar 2019 | 16:14

    PA KOSOVO JE ISTO BOMBARDOVANO OD NATA

  • Xxx

    8. januar 2019 | 16:47

    Ničija nije do zore sijala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA