Lider Samoopredeljenja prevazišao sam sebe: Idi Hašime u Hag, zatvor nije tragedija, ima TV, dobru hranu i biblioteku

- Nema u tome ničeg lošeg osim činjenice da ćeš imati vremena da se suočiš sa svojom savešću, koju više godina nemaš. Idi Hašime - poručio je Kurti

  • 3

Kosovski advokat Toma Gaši je izjavio da predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, neće moći da izbegne Specijalni sud u Hagu, ako dobije poziv.

Gaši je gostujući na RTV Dukađini rekao da je Tači ranije rekao da će se, ako bude pozvan, odazvati Specijalnom sudu.

- Svi znamo da u Specijalnom sudu niko nema imunitet. Međutim, Tači ne može dobrovoljno da se odazove Specijalnom sudu, ako ga taj sud nije pozvao - rekao je Gaši i dodao da "ako Tači bude meta Specijalnog suda, dobiće poziv i on to ne može izbeći".

Lider opozicionog Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je u postu na svom Fesjbuk profilu pozvao Tačija da ode u Hag i suoči se sa Specijalnim sudom.

U veoma opširnom postu, Kurti smatra da bi Tači trebalo da ode u Hag i da svojim rečima, argumentovano i sa činjenicama odbrani, kako kaže, oslobodilačku borbu pripadnika tzv. OVK, Albanaca i da objasni kosovsku istoriju.

Lider Samoopredeljenja smatra da bi Tači trebalo da se pridruži desetorici komandantana i pripadika tzv. OVK, koji su već dobili pozive oog suda.

On je Tačija optužio da je zanemario i izdao sva postignuća i uspehe koje je Priština ostvarila zahvaljujući "žrtvama albanskog naroda i OVK, te pomoći međunarodnih prijatelja".

- Zatvor nije tragedija, a nije ni smrtonosan. Posebno ovaj u Hagu to nije. Verujem da su vam Ramuš, Fatmir i Batoni rekli: ima TV, dobru hranu tri puta dnevno, rekreativne sale i bezbroj knjiga u bogatoj biblioteci. Nema u tome ničeg lošeg osim činjenice da ćeš imati vremena da se suočiš sa svojom savešću, koju više godina nemaš. Idi Hašime - poručio je Kurti.

On smatra da bi Tači trebalo da ode i zbog toga da ne bi predstao Kosovo, kako kaže, "ruskoj geostrategiji i taktici Srbije".

Printskrin: Facebook/Hashim Thaçi

Kurti piše i da se Kosovo ne brani oduzimanjem severa i da veruje, kako kaže, da Tači nije kriv za rat, baš kao i svaka druga osoba koja se zalaže za slobodu.

- Ali verujemo da ste krivi za loše stvari koje su nam došle u miru u poslednje dve decenije. Ne dozvolite da ljudi pate, ne dozvolite da Kosovo plati za vaše grehe. Idi Hašime - naveo je, između ostalog Kurti.

(TTelegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    10. januar 2019 | 14:34

    Kakva je to bila vojska gde su komadanti redom ratni zlocinci??? To je teroristicka organizovana vojna formacija!!!

  • Dragec

    10. januar 2019 | 23:20

    Dobra preporuka Kurtija.Ksze da imaju i biblioteku.Eto idealne prilike da Hasim napokon procita i prvu knjigu..

  • Аца

    10. januar 2019 | 15:46

    Један политичар, један од вођа студентских протеста 1996/1997. године, звао Куртија да му помогне у рушењу председника Милошевића, много лицемера на малом простору.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA