Priština ponovo udara na Beograd! Posle uvećanih taksi na robu iz Srbije, uvode nove sankcije: Dokumentacija već spremna

Kategorički smatram da u ovom trenutku treba uvesti mere i za vozila - rekao je zamenik ministra unutrašnjih poslova tzv. Kosova Izmi Zeka

  • 13

Zamenik ministra unutrašnjih poslova tzv. Kosova Izmi Zeka iz PDK rekao je da će pored mere od 100 odsto na uvoz proizvoda iz Srbije i BiH, uvesti sankcione mere i protiv vozila iz Srbije, prenosi Koha.

Iz Prištine je poslednjih nedelja bilo glasova koji su pozivali ili se obavezivali na ukidanje taksi od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije, koja je paralisala proces dijaloga između Beograda i Prištine, piše Kossev.

Međutim, danas od zvaničnika Vlade tzv. Kosova stiže vest da je pripremljena dokumentacija za uvođenje nove mere protiv Srbije.

- Kategorički smatram da u ovom trenutku treba uvesti mere i za vozila. Već smo pripremili svu potrebnu dokumentaciju za zabranu cirkulacije vozila iz Srbije. Ovo je recipročna mera ponašanju Srbije prema kosovskim građanima - rekao je za „Ekonomija onlajn“.

Foto: Tanjug/AP

- Ne samo po ovom pitanju, već u svim segmentima života, želim da pokažem Srbiji da je Kosovo država koja sama odlučuje o svojim potezima. Mada, ja nisam od onih koji kažu "nikada", jer u politici se stvari stalno menjaju. I pored toga što se naši interesi menjaju, oni ostaju u liniji sa američkom državom i, naravno, ja zagovaram američki senzibilitet i sa njima ćemo i odlučiti o narednim koracima - poručuje Zeka.

O novim merama kosovske vlade govorilo se još krajem prošle godine, prve informacije u vezi sa novim merama dao je predsednik Vučić objasnivši da postoje tri moguće mere i da se „ne zna koja je gora po nas“. U isto vreme, kosovski premijer takođe nije želeo da govori o detaljima mera poručivši „videćete kad se dese“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trange-frange

    12. januar 2019 | 14:23

    Ja stvarno ne znam,sta mi cekamo!?Da padne plafon!?Zavrci struju Kosovu i vodu,uvodi ti takse i ostale stvari!Dosta bre ulizivanje tom raspalom zapadu,pa vidi koliki je svet!

  • D WELLE

    12. januar 2019 | 14:28

    Šta još treba da se desi pa da politika Srbije nešto razumno uradi u rešavanju problema KiM,dosta nam je svega i ponižavajućeg života i prethodnih ali i ove vlasti.

  • Pop Rade

    12. januar 2019 | 16:31

    Zabranite i vi njima prolaz kroz Srbiju sa njihovima tablicama pa ce se smiriti malo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA