≫ 

"Gospodar Kosova" postavio ultimatum Srbiji: Priznajte nezavisnost Kosova ili nema dijaloga

Postoji samo jedan uslov, a to je nezavisno i suvereno Kosovo u postojećim granicama - izjavio je Kadri Veselji

  • 11

Predsednik parlamenta tzv. Kosova i kopredsedavajući prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, Kadri Veselji i Špend Ahmeti, saopštili su danas, da je uslov za postizanje finalnog sporazuma o normalizaciji odnosa priznanje kosovske nezavisnosti i članstvo Prištine u Ujedinjenim nacijama, u protivnom sporazuma neće biti.

Sastanku tima, prvom nakon što su njegovi člnovi boravii u Briselu, gde su o nastavku dijaloga razgovarali sa zvaničnicima EU, održan je bez prisustva predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i predstavnika dve najuticajnije pozicione partije - DSK o Pokreta Samoopredeljenje, koje od pocetka bojkotuju rad ovog tima.

- Hoću da budem jasan. Postoji samo jedan uslov, a to je nezavisno i suvereno Kosovo u postojećim granicama. To znači da Srbija prizna Kosovo i članstvo i UN - rekao je Veselji na konferenciji za novinare, prenosi Koha onlajn.

Ahmeti je rekao da nakon boravka u Briselu tim sada ima jasnije ciljeve.

Ovaj dijalog dovodi do uzajamnog priznavanja, inače nema dogovora, poručio je Špend Ahmeti-Foto: Wikipedia /Kristina Millona

- Imamo jasan dogovor o dijalogu. Ovaj dijalog dovodi do uzajamnog priznavanja, inače nema dogovora - rekao je Ahmetiprenela je Koha.

On je rekao da je na sastanku bilo reči o mnogim temama, uključujući i pitanje nestalih osoba.

VIDEO: Srpski hakeri upali na sajt Kadrija Veseljija

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA