Tači poručio Albancima: Samo jedinstveni možemo do izgradnje države

On nije prisustvovao današnjem sastanku tima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Predsednik privremenh prištinskih institucija, Hašim Tači koji, iako pozvan nije prisustvovao današnjem sastanku tima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, poručio je da Albanci samo jedinstveni mogu da, kako je naveo, "zatvore poglavlje izgradnje države".

- Kosovo se bori da izgradi neophodno jedinstvo po pitanjima od državnog interesa - napisao je Tači na svom Fejsbuk profilu i dodao da današnji sastanak tima vidi kao neophodnu akciju za koordinaciju koraka u završnoj fazi dijaloga.

On kaže da visoko ceni napore predsednika parlamenta Kadrija Veseljija za međuinstitucionalnu koordinaciju i između parlamentarnih grupa za jačanje političkog jedinstva.

- Bez obzira na moguće uzroke, bežanje od političke odgovornosti i bojkotovanje ovog procesa je u suprotnosti sa našim državnim interesom i interesima naših strateških partnera - naveo je Tači.

Stoga, smatra Tači, niko ne treba da okleva da preuzme odgovornost u ovoj završnoj fazi dijaloga, za koji se očekuje da će, kako kaže, "završiti mirnim i inkluzivnim sporazumom koji će Kosovu omogućiti priznanje Srbije i članstvo u UN, NATO i EU".

Inače, sastanak prištinskog tima za nastavak dijaloga i dalje bojkotuju dve najuticajnije opozicione partije - Demokratski savez Kosova i Pokret Samoopredeljenje.

(Telegraf.rs & Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA