≫ 

Ovo vodi ujedinjenju Albanije i Kosova: Rama otkrio sve karte

Tirana ohrabruje postizanje sporazuma, što podržavaju SAD i Evropska unija, a koji će omogućiti ujedinjenje Albanije i tzv. Kosova

  • 8

Albanija ohrabruje postizanje finalnog sporazuma Beograda i Prištine, jer će on omogućiti ujedinjenje Albanije sa Kosovom, izjavio je albanski premijer, Edi Rama.

Rama je u emisiji "Slobodna zona" prištinske TV govorio o konačnom sporazumu i tom prilikom, kako prenosi Zeri onlajn, rekao da Tirana ohrabruje njegovo postizanje, što podržavaju SAD i Evropska unija, a koji će omogućiti ujedinjenje Albanije i tzv. Kosova.

- Moj stav je da je konačni sporazum između Srbije i Kosova koji će rezultirati priznavanjem Kosova i konačnog odvajanja od istorije sa Srbijom, priznat i garantovan od Sjedinjenih Država i Evropske unije, sporazum koji želimo - rekao je Rama.

Mi, kazao je Rama, nismo tu da bismo delili lekcije ni SAD, niti Nemačkoj, mi nismo tu da, kako je rekao, "dižemo nos" i govorimo Kosovu šta treba da radi".

- Mi smo tu da bismo podržali sporazum i ja sam tu da bih snažno podržao sporazum koji podržavaju oni koji su udahnuli Kosovu slobodu i demokratiju. Kosovo nije oslobodio (predsednk Albanije) Iljir Meta, već oni koji danas imaju prava i zadatke, SAD i EU, da podstaknu dve strane na konačni sporazum i da se na osnovu njega ujedini Albanija sa Kosovom - rekao je albanski premijer i upitao:

- Da li to shvatate ili ne? S kim ja ovde govorim, s kim?

VIDEO: Rama i Haradinaj slave nakon zajedničke sednice dve Vlade

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brks bre

    15. januar 2019 | 10:21

    Ako SAD i EU podrzavaju ujedinjenje Albanije i Kosova onda moraju racunati i ujedinjenje Srbije i Republike Srpske u jednu drzavu ako nece milom oce sikom?

  • Алфи

    15. januar 2019 | 11:00

    Време је да им се свима начеститсмо миле нове године...

  • Boki

    15. januar 2019 | 10:13

    A Skadar, kkad cemo Skadar da povratimo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA