"Gospodaru Kosova" u ruke stigao papir kojim Albanci traže ujedinjenje dve Mitrovice: Bahtiri očekuje brzu reakciju

Bahtiri je rekao da je bio obavezan da se obrati parlamentu ovom peticijom, a nakon što su u četiri opštine u severnoj Mitrovice gradonačelnici Srbi podneli ostavke, javila je KTV

  • 2

Gradonačelnik južne Mitrovice, Agim Bahtiri, podneo je danas predsedniku parlamenta Kadriju Veseljiju peticiju sa potpisima građana, koji podržavaju inicijativu o ujedinjenju južnog dela grada, koji naseljavaju većinski Albanci sa severnim, koji naseljavaju većinski Srbi.

Bahtiri je rekao da je bio obavezan da se obrati parlamentu ovom peticijom, a nakon što su u četiri opštine u severnoj Mitrovice gradonačelnici Srbi podneli ostavke, javila je KTV.

Rekao je da je Veseljiju preneo da očekuje da će parlament razmatati peticiju, te da je od predednika parlamenta, kako je naveo, dobio potvrdni odgovor.

Veselji mu je, kazao je, obećao da će peticija odmah biti dostavljena parlamentarnom odboru i da će je ozbiljno razmotriti.

Veselji je obećao da će peticija odmah biti dostavljena parlamentarnom odboru i da će je ozbiljno razmotriti-Foto: Profimedia/Corbis

Veselji je izjavio da će, kako se navodi, "Mitrovica ostati zauvek Kosovo i da su građani Srbije građani Kosova", prenela je Koha onlajn.

Navodi se da je predsednik parlamenta rekao i da ne očekuje da će ova peticija izazvati ekalaciju situacije nan severu Kosova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    16. januar 2019 | 12:53

    Nisu uopšte nadležni da razmatraju o tome .

  • Ljubiša

    16. januar 2019 | 13:49

    Konačno.To vam ide uz onu pesmu ''Učini bar jedan pogrešan korak,da lakše dodjem do tebe''.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA