Putin ne donosi nikakvo spektakularno rešenje za Kosovo: Dačić o poseti ruskog predsednika

Rusko rukovodstvo od samog početka apsolutno podržava poziciju Srbije - izjavioje Ivica Dačić

  • 4

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da predsednik Rusije Vladimir Putin ne donosi nikakvo spektakularno rešenje za Kosovo, ali da će podrška Srbiji biti evidentna.

- Rusko rukovodstvo od samog početka, a redovno ih obaveštavamo, apsolutno podržava poziciju Srbije. Dakle, neće biti spektakularnih ideja, ali jedna podrška Srbiji biće evidentna - rekao je Dačić za TV Prva.

On je rekao i da je mnogo dezinformacija u vezi sa konačnim sporazumom Beograda i Prištine, a u to svrstava i pisanja medija da Vašington i Priština spremaju novi "Rambuje".

Istina je, kako je rekao, da je Priština sada u jednoj pat poziciji zbog anticivilizacijskog čina, uvođenja taksi na robu iz Srbije.

Ivica Dačić je rekao da predsednik Rusije Vladimir Putin ne donosi nikakvo spektakularno rešenje za Kosovo, ali da će podrška Srbiji biti evidentno-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ranije se insistiralo na tome da Srbija mora da prizna Kosovo, a sada više ne, nego se pominje dogovor, kaže Dačić.

Na pitanje šta ruskog predsednika čeka u Beogradu, šef srpske diplomatije je rekao da celokupnu posetu organizuje Kabinet predsednika Srbije.

- To znači da neće biti dozvoljeno mnogo izlazaka iz protokola, imajući u vidu sveukupnu pripremu i bezbednosnu i ruske prethodnice. Neće biti mnogo prilika za neke aktivnosti ili događaje koji nisu uskopolitički, osim posete Hramu - istakao je Dačić.

Dačić je pojasnio da su "događaji koncentrisani na sastanke u Palati, na raznim nivoima, pa konferencija za štampu, uručivanje ordena Vučiću, svečani ručak i nakon toga Hram.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    16. januar 2019 | 13:49

    Kao sto i do sada nista spektakulatno nisu ucinili za Srbiju!

  • Milorad Vujicic

    17. januar 2019 | 09:33

    Rusija je spremna da pomogne na nacin koji bi bio odobren od nas.Samo je do Srbije i Srba vid pomoci .Mi moramo odluciti,hocemo li ropstvo zapada ili slobodu uz pomoc Rusije.Vreme prolazi.

  • Niko

    16. januar 2019 | 22:36

    Uvek nas mnogo kosta sto mislimo da sve svi znamo i da smo nampametniji. E, pa nismo, za mnoge stvari se uci skola i imamo strucnjake a provizorne jzjave odavno smo trebali da napustimo. Danas je 21. Vek. Vreme je da to shvatimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA