Brnabić i ambasador Velike Britanije o odnosu dve države posle Bregzita: Saradnja će nastaviti da jača (FOTO)

Kif je upoznao premijerku o aktuelnoj situaciji u vezi Bregzita i istakao aktivnosti na kojima se trenutno radi u saradnji sa resornim ministarstvima u Vladi Srbije kako ekonomska saradnja i robna razmena dve zemlje ne bi naišle na prepreke i pošto ovaj proces bude završen

  • 0

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom o bilateralnim odnosima i nastavku saradnje dve države nakon izlaska Velike Britanije iz Evropske unije.

Premijerka je istakla da je posebno zahvalna na programu Britanskog saveta „Škole za 21. vek", kao podršci razvoju kapaciteta škola kako bi se učenicima omogućilo da steknu veštine kritičkog razmišljanja, rešavanja problema i programiranja.

Brnabić je ocenila da je ovaj projekat jedan od ključnih za budućnost naše dece i odličan je primer kako kroz digitalizaciju jačaju veze dve države.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Kif je upoznao premijerku o aktuelnoj situaciji u vezi Bregzita i istakao aktivnosti na kojima se trenutno radi u saradnji sa resornim ministarstvima u Vladi Srbije kako ekonomska saradnja i robna razmena dve zemlje ne bi naišle na prepreke i pošto ovaj proces bude završen.

Na sastanku je, između ostalog, bilo reči i o usaglašavanju sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Velike Britanije, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Saradnja između dve zemlje u svim oblastima je dobra, ocenio je Kif i izrazio optimizam da će ta saradnja nastaviti da napreduje i nakon Bregzita.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Istaknuto je da su postignuti odlični rezultati u poboljšanja investicionog okruženja i poslovnog ambijenta u Srbiji i da je neophodan nastavak reformi koje bi ubrzale jačanje vladavine prava i borbu protiv korupcije i doprinele povećanju robne razmene i investicija Velike Britanije.

Premijerka je zahvalila ambasadoru Kifu na podršci Vlade Velike Britanije kroz Fond za dobru upravu, naročito značajnu za reformu državne uprave, modernizaciju administracije i uvođenje elektronske uprave.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA