Vojni savet NATO doneo odluku o budućnosti KFOR-a na Kosovu

Sastanak je održan u Briselu

  • 5

Vojni savet NATO sa sastanka u Briselu poručio je danas da će KFOR nastaviti da obezbeđuje sigurnosnu situaciju na Kosovu i radi pod mandatom UN na koji, kako je naglašeno, ne utiče transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga.

- NATO već 19 godina kroz misiju KFOR obezbeđuje sigurnost i bezbednost na Kosovu. I dalje stoji pozicija da ćemo preispitati naše angažovanje sa KBS ukoliko se njihov mandat promeni. Naša Misija na Kosovu nastavlja rad pod mandatom UN na koji promene KBS nema uticaj - izjavio je predsedavajući Vojnim komitetom NATO Ser Stjuart Pič.

Sa prvog sastanka Vojnog komiteta NATO u ovoj godini, načelnici Generalštabova zemalja članica poručili su da će Alijansa nastaviti da podržava KFOR u misiji obezbeđivanja sigurnosnih uslova na Kosovu.

- Bilo kakva promena u prisustvu NATO snaga na Kosovu biće uslovljena situacijom na terenu, a ne vremenskim rokovima - kaže Pič.

On je naglasio činjenicu da NATO i Zapadni Balkan dele zajednički interes kada su u pitanju regionalna sigurnost i borba protiv terorizma.

Sa sastanka Vojnog komitetea NATO ukazano je i na potrebu jačanja strateške komunikacije i angažmana Alijanse u borbi protiv dezinformacija u regionu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    16. januar 2019 | 17:51

    ODLUKU O NATO PRISUSTVU U JUZNOJ SRBIJI KOSOVO I METOHIJAODLUCUJE UN I SRBIJA POSTO JE KOSOVO I METOHIJA PO USTAVU SRBIJE NEOTUDJIVI DEO TERITORIJE SRBIJE

  • mihailovic

    16. januar 2019 | 18:08

    ODLUKU O NATO PRISUSTVU U JUZNOJ SRBIJI KOSOVO I METOHIJAODLUCUJE UN I SRBIJA POSTO JE KOSOVO I METOHIJA PO USTAVU SRBIJE NEOTUDJIVI DEO TERITORIJE SRBIJE....

  • mihailovic

    16. januar 2019 | 17:57

    ODLUKU O NATO PRISUSTVU U JUZNOJ SRBIJI KOSOVO I METOHIJAODLUCUJE UN I SRBIJA POSTO JE KOSOVO I METOHIJA PO USTAVU SRBIJE NEOTUDJIVI DEO TERITORIJE SRBIJE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA