Putin optužuje Zapad zbog destabilizacije Balkana, Srbija mu sprema dobrodošlicu: Strani mediji o poseti ruskog predsednika

Putin predvodi moćnu delegaciju u poseti Srbiji sa ciljem da "zacementira" saradnju sa Srbijom koja želi da se pridruži Evropskoj uniji - prenosi britanski BBC

  • 15

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorava Zapad na Balkan, dok mu Srbija priprema raskošnu dobrodošlicu, piše danas britanski BBC uoči Putinove posete Beogradu.

Putin, kako se navodi, predvodi moćnu delegaciju u poseti Srbiji sa ciljem da "zacementira" saradnju sa Srbijom koja želi da se pridruži Evropskoj uniji.

Uoči posete, podseća britanski servis, Putin je optužio neke zapadne zemlje za "destabilizaciju" Balkana.

U tekstu se postavlja pitanje zašto Srbija nastavlja da demonstrira svoje prijateljstvo sa Rusijom, ako je toliko odlučna da se priključi EU i dodaje da se igranjem na kartu veza sa Moskvom apeluje na konzervativno-nacionalističku podršku predsedniku Vučiću i SNS.

U tekstu se postavlja pitanje zašto Srbija nastavlja da demonstrira svoje prijateljstvo sa Rusijom, ako je toliko odlučna da se priključi EU-Foto: Tanjug/Rade Prelic

To, kako se dodaje, naglašava i slovenski, pravoslavni hrišćanski karakter zemlje, iako je smer puta Srbije prema Zapadu.

To takođe pomaže Vučiću da tvrdi da politika koja približava Srbiju članstvu u EU, poput normalizacije odnosa sa Kosovom, nije nametnuta od strane Brisela, već je racionalan izbor kako bi se poboljšao život građana, navodi BBC.

BBC smatra da dolazak Putina u Srbiju opominje EU da ne treba olako da uzima lojanost Srbije.

Sa druge strane, Vladimir Putin će nesumnjivo uživati zbog nelagodnosti zapadnih diplomata dok posmatraju kako vodeći kandidat za članstvo u EU prostire crveni tepih, zaključuje BBC.

VIDEO: Ovo su sve Putinove posete Srbiji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    17. januar 2019 | 10:20

    A ko je kriv za destabilizaciju ako ne zapad,pa zapad je glavni finansijer Albanaca sa Amerikom

  • dejana

    17. januar 2019 | 11:08

    Zapad je kriv za mnogo toga sto se nas tice .Mnogo zlocina i krvi nosi na svojoj dusi.

  • Uchiha Madara

    17. januar 2019 | 10:27

    Amerikanci gde god da su dosli kao da stabilizuju nesto, oni su uradili totalno suprotno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA