≫ 

"Gospodar Kosova" tvrdi da je Putin iste poruke preneo i Vučiću i Tačiju

Istine radi, Putin je juče u Beogradu poručio da rešenja pitanja Kosova nema bez Rusije i da će Moskva prihvatiti svaki sporazum koji bude prihvatljiv za Beograd i Prištinu

  • 27

Predsednik parlamenta tzv. Kosova, Kadri Veselji, izjavio je da je poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu pozitivna stvar, te da je jasno da se zvanična Moskva kreće ka, kako je rekao, priznavanju Kosova kao "nezavisne i suverene države", preneo je prištinski Zeri onlajn.

Veselji, kome je nadimak "Gospodar Kosova", je na konferenciji za novinare ustvrdio da je na to ukazuje i činjenica da je predsednik Putin, nakon susreta sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, juče u Beogradu rekao isto što je rekao i, kako je kazao, "našem predsedniku Hašimu Tačiju".

Tači i Putin imali su kratki susret u Parizu tokom obeležavanja 100. godišnjice od kraja Prvog svetskog rata.

Putin i Tači u Parizu - Foto: facebook/Hashim Thaçi

- Poseta ruskog predsednika Srbiji je pozitivna stvar. Mi smo okrenuti Americi, mi smo okrenuti ka Zapadu. Naše komšije na severu se pretvaraju da su dobri sa našim partnerima, ali otvaraju vrata Rusiji. Međutim, Putin je tokom posete Srbiji, posle sastanka sa srpskim predsednikom ponovio poruke koje je ranije rekao našem predsedniku Hašimu Tačiju. To znači da se Rusija kreće ka priznavanju Republike Kosovo - rekao je Veseli, preneo je Zeri.

Veselji - Foto: Flickr/Estonian Foreign Ministry

Istine radi, Putin je juče u Beogradu poručio da rešenja pitanja Kosova nema bez Rusije i da će Moskva prihvatiti svaki sporazum koji bude prihvatljiv za Beograd i Prištinu.

Veselji je ponovio da će se o prihvatanju finalnog sporazuma sa Beogradom o normalizaciji odnosa u konačnici izjasniti građani na referendumu.

- Nećemo stati, ući ćemo u proces dijaloga, donositi odluke koje će biti suverene i tome dati svoj pečat. Konačnu odluku će doneti građani na referendumu, koji o semu odlučuju suvereno - rekao je Veselji.

Predsednik Srbije je odgovorio na provokacije Kadrija Veseljija i poručio da Putin nikada nije izjavio da će Rusija priznati nezavisnost Kosova-FOTO:TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Komentarišući ove navode, predsednik Srbije je na konferenciji za medije poručio da je gotovo neverovatno kako neki ljud, poput Veseljija i nekih političara u Beogradu, nemaju problem s tim da govore šta mu je ko navodno rekao.

- Veselji kaže da je Putin meni rekao da će Rusija priznati nezavisno Kosovo. Ja to od Putina nisam čuo. Naprotiv, rekao mi je sve suprotno od toga - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    18. januar 2019 | 14:40

    To su Veseljijeve puste zelje.Rusija nam nikada nece zabiti noz u ledja.

  • mihailovic

    18. januar 2019 | 14:06

    Postojecim Ustavom Srbije Kosovo i Metohija je neotudjivi deo teritorije drzave Srbije Referendum se moze samo odrzati na nivou cele Srbije kad je u pitanju juzna Srbija Kosovo i Metohija dakle albanski OVK teroristi nisu legalne institucije na NatoEU okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji

  • marija

    18. januar 2019 | 14:09

    Poruka da je Kosovo sastavni deo Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA