≫ 

Putinova zdravica Vučiću: Šta je predsednik Rusije poželeo svom domaćinu na svečanom ručku (VIDEO)

Putin je Vučiću zahvalio na toplom prijemu i pozivu i ponovio da Srbiju i Rusiju vezuju prijateljstvo, dubinske istorijskei viševekovne duhovne veze

  • 33

- Dižem ovu času...- tako su, van kamera i zvaničnog protokola, predsednici Rusije i Srbije, juče, na svečanom ručku u Beogradu, koji je u čast svog visokog gosta priredio Aleksandar Vučić, razmenili zdravice i poruke koje se ne čuju svakodnevno.

Kako Telegraf saznaje, Putin je Vučiću zahvalio na toplom prijemu i pozivu i ponovio da Srbiju i Rusiju vezuju prijateljstvo, dubinske istorijskei viševekovne duhovne veze.

- Kazao je da Rusija i Srbija nisu prijateljski nego bratski narodi. Rekao je da je zadovoljan saradnjom Srbije i Rusije i da će se ta saradnja nastaviti. Posebno je pohvalio Aleksandra Vučića i njegov doprinos dobroj saradnji dve zemlje. Na kraju se jos jednom zahvalio Vučiću na toplom dočeku i poželeo njemu i porodici puno zdravlja i sreće u životu - izjavio je naš izvor koji je bio  prisutan.

Putin se potom lično obratio šefu srpske države:

Putin je Vučiću zahvalio na toplom prijemu i pozivu i ponovio da Srbiju i Rusiju vezuju prijateljstvo, dubinske istorijskei viševekovne duhovne veze-Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

- Poštovani gospodine predsedniče, tokom zadnjih godina, vi ne samo da pokazujete karakter u spoljnij politici, nego i unutrašnjim stvarima, pre svega u ekonomiji. Ako se ne varam tokom zadnje dve godine srpski budžet ima suficit, a to je jedan veliki pokazatelj - rekao je Putin.

Putin je Vučiću i srpskom narodu poželeo puno uspeha i prosperitet.

- Dižem čašu za vas, za vaše zdravlje i za razvoj rusko-srpskih odnosa - rekao je Putin.

Srpski predsednik je izrazio veliko zadovoljstvo zbog posete Putina, a onda mu je u zdravici zahvalio na svemu što je učinio za Srbiju.

- Rekao sam vam da ono što ste uradili 2015. godine nikada nećemo zaboraviti. Mislim da ljubav i poštovanje srpskog naroda osećate i danas, a videćete ga i večeras. Policija mi je već saopštila da je više od 125.000 ljudi na ulicama što se nije dogodilo u poslednjih 30 godina. Vi ste to zaslužili svojim predanim radom i poštovanjem koje ste uvek ukazivali našoj maloj Srbiji - rekao je Vučić.

Rekao sam vam da ono što ste uradili 2015. godine nikada nećemo zaboraviti-Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

On je poručio Putinu da zahvalnost, ali i prijateljstvo i bratstvo koje Srbi osećaju prema ruskom narodu nikada neće prestati.

"I to prijateljstvo je danas snažnije nego ikada zahvaljujući vama gospodine predsedniče. I velika je razlika između vas i mnogih koji su vama prethodili. Zato i ljubav i poštovanje srpskog naroda prema Rusiji danas je još veće nego što je bilo pre 20 i pre 30 godina", naveo je predsednik.

Poželeo je Putinu lično i ruskom narodu sve najbolje.

- Želimo Vam mnogo zdravlja, mnogo uspeha i radosti. Srbija će ostati slobodna i nezavisna zemlja i ostaće tradicionalni prijatelj i saveznik Rusije. Hvala vam još jedanput i živelo srpsko-rusko prijateljstvo - poručio je predsednik Srbije.

Video: Putin odlikovao Vučića ordenom Aleksandra Nevskog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    18. januar 2019 | 16:47

    Narod Srbije je juce pokazao svu velicinu i dostojanstvo u punom sjaju, docekali smo predsednika Rusije kako dolikuje jednom prijatelju.

  • Sandra

    18. januar 2019 | 17:13

    Hvala predsedniku Putinu na nesebicnoj podrsci koju je dao Srbiji i predsedniku Vucicu.

  • star

    18. januar 2019 | 17:21

    Srbija je nezavisna i slobodna država i tako će ostati i u budućnosti, asrpso-rusko prijateljstvo nemože niko da ugrozi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA