Najvažniji deo posete se dogodio na samom početku: Ovo je jedini momenat kada su Vučić i Putin razgovarali sami oči u oči

Kako kaže i diplomata Zoran Milivojević za Telegraf.rs, u pitanju je jedini trenutak koji su dvojica državnika proveli nasamo

  • 5

Poseta Vladimira Vladimiroviča Putina Srbiji je iza nas, a posledice dolaska ruskog predsednika kod domaćina i srpskog kolege Aleksandra Vučića, njihovih govora, poruka i potpisanih sporazuma još uvek su predmet analize. Međutim, ono što je sigurno je da je najinteresantniji deo njihovog razgovora obavljen na samom početku dana, tik posle Putinovog sletanja na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Kako kaže i diplomata Zoran Milivojević za Telegraf.rs, u pitanju je jedini trenutak koji su dvojica državnika proveli nasamo u automobilu na putu od aerdoroma do Groblja oslobodilaca Beograda.

- U tih dvadesetak minuta vožnje bili su jedino u prilici da obave tet-a-tet komunikaciju. Olakšavajuća stvar je u tome što predsednik Vučić govori ruski, kao i to što su oni i ranije vodili tu vrstu lične komunikacije - objasnio je Milivojević.

Prema njegovim rečima, taj kratki susret dvojice predsednika od suštinske je važnosti za ono što Srbiju očekuje u budućnosti.

Foto: Tanjug/AP

- Uveren sam da je bilo reči o situaciji na Kosovu i Metohiji, šta je moguće i u kojim okolnostima ubuduće uraditi - zaključio je diplomata.

Inače, posle tog kratkog razgovora koji je započeo Vučićevim i Putinovim ulaskom u automobil, što su i zabeležile kamere, usledili su sastanak delegacija Srbije i Rusije u užem i širem sastavu, potpisivanje bilateralnih dokumenata, dodela ordena Aleksandra Nevskog, kao i obilazak Hrama Svetog Save na Vračaru.

VIDEO: Ulazak dvojice državnika u automobil gde je obaljen veći deo posla, pogledajte ovde:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ines

    18. januar 2019 | 20:10

    Početak godine divan,veličanstven tako da i ostane.Putin nam daje snagu,moć da istrajemo u svim nedaćama kojima smo okruženi.Nadamo se lepim događajima.

  • Milan NP

    18. januar 2019 | 20:09

    Juce je po ko zna koji put dokazano da je predsednik Vucic ostvario sjajan odnos sa Vladimirom Putinom.

  • Sneza

    18. januar 2019 | 20:47

    Ovo je poseta koja je mnogo toga dobrog donela Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA