Tači i Haradinaj u klinču zbog udara na srpsku robu: Poručio mu da ne igra populistički i da ukine takse

Tači je na Fejsbuku, ne spominjući imenom Haradinaja, podsetio da je prijateljstvo Kosova i SAD stalno, ali da se podrška SAD ne može smatrati bezuslovnom

  • 48

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači je danas od premijera privremenih institucija u Prištini, Ramuša Haradinaja, zatražio da se ukinu takse koje su uvedene za robu koja su uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine, što je zahtev i Sjedinjenih američkih država i poručio da treba prestati sa populističkim odlukama.

Tači je na Fejsbuku, ne spominjući imenom Haradinaja, podsetio da je prijateljstvo Kosova i SAD stalno, ali da se podrška SAD ne može smatrati bezuslovnom.

- Američka podrška se ne može smatrati bezuslovnom ako činimo greške koji dovode u pitanje američke interese i vrednosti na Kosovu, regionu i Evropi. Naše vrednosti i vizije su u saglasnosti sa američkim" poručio je Tači na fejsbuku dodajući da je bez pomoći SAD i saveznika istorijski uspeh Kosova bio nemoguć.

Kosovski predsednik ističe da se aktuelna kretanja i delovanje državnih institucija Kosova sa zabrinutošću prate od strane američke vlade.

- Ova je situacija za žaljenje. Zato je sada vreme da poštujemo američke prijateljske savete koji imaju za cilj jačanje države Kosova i pacifikaciju regiona. Odluke bilo kog državnog lidera ne smeju da dovedu u pitanje državni i strateški interes SAD za Kosovo i šire. Populističko delovanje ne sme da dovede u pitanje viziju u strateške odluke Kosova - napisao je Tači.

Prema njemu dovođenje u pitanje odnosa sa SAD, ove svete alijanse, predstavlja početak dovođenja u pitanje države Kosovo.

- Takođe ni arogancija koja se pokazuje u odnosu na Evropsku uniju ne služi na čast našoj državi niti čini ponosnim naše saveznike i SAD - napisao je Tači.

Prema njemu „alijansa Kosova sa SAD vredi više i značajnija je od interesa bilo koga“.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    19. januar 2019 | 17:55

    Samo neka se oni medjusobno svadjaju ,samo neka povuku takse ...

  • Kosta

    20. januar 2019 | 10:30

    Počela je unutrašnja borba koja će vremenom dovesti do uništenja lažne države

  • RADOŠ BAJIĆ

    19. januar 2019 | 23:39

    Nikome nije sveća gorela doveka pa neće ni njima.Obični krimosi i marionete.Sjajna prilika da Vučić sve ovo pretoči u našu korist što ne sumnjam da će i uraditi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA