SPS je za redovne izbore 2020. godine: Dačić o izlasku na birališta na proleće i političkoj sceni u Srbiji

Da li će biti izbora, zavisi verovatno i od toga kakva će biti tema kojom ćemo se baviti u narednom periodu - izjavio je Ivica Dačić

  • 0

Ministar spoljnih poslova Srbije i lider Socijalističke partije Srbine (SPS) Ivica Dačić ponovio je danas stav te stranke da se zalaže za redovne izbore, odnosno 2020.

- Da li će biti izbora, zavisi verovatno i od toga kakva će biti tema kojom ćemo se baviti u narednom periodu, da li će se nastaviti dijalog s Prištinom ili ne. S druge strane, vidite da i na političkoj sceni kod nas vlada jedan veliki strah - rekao je Dačić na TV Prva.

Podseća da SPS uvek ide samostalno na izbore, odnosno s koalicionim partnerom Jedinstvenom Srbijom.

- Do sada nije bilo razgovora na tu temu... Interes Srbije je na prvom mestu - rekao je Dačić.

Ivica Dačić je rekao da SPS uvek ide samostalno na izbore, odnosno s koalicionim partnerom Jedinstvenom Srbijom-Printskrin: Tanjug

Smatra da bi trebalo nastaviti sa reformama, raditi na tome da se trajno reši pitanje Kosova, nastavi put ka EU, kao i da se jača spoljno-politička pozicija.

- Mislim da je to bolje, nego ići na izbore. Izbori najmanje odgovaraju onima koji žele da proteste pretvore u proteste protiv (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića. Vučić može da se sviđa nekom ili ne sviđa, ali rezultati izbora su ti koji govore ko će biti na vlasti - rekao je Dačić.

Na konstataciju da opozicija insistira na fer uslovima, Dačić je prokomentarisao da je "najlakše pričati o tome, a u stvari plašiti se izbora".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA