≫ 

Organizatori protesta pisali opoziciji, SzS odgovorio

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" saopštili su da je na sedmom protestu u Beogradu prvi put postavljen zvaničan zahtev opoziciji

  • 26

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" saopštili su da je na sedmom protestu u Beogradu prvi put postavljen zvaničan zahtev opoziciji - "da predstavi jasan plan zdrave državne uprave kom će se političari prilagoditi".

- Hoćemo plan. Plan kako će se napraviti sistem da se ovo zlo nikada ne ponovi. Da niko nikada ponovo ne dođe u priliku ni da pomisli da može da radi ovo što sada rade. Hoćemo da nam se predstavi jasan plan zdrave državne uprave kome će se političari prilagoditi. Političari se moraju prilagoditi državi, a ne da državu prilagođavaju sebi - saopšteno je sa internet adrese stopkrvavimkošuljama.

Navode i da žele plan kako da političari budu kontrolisani.

- Hoćemo da nam napišete kako ćemo da vas kontrolišemo. Kako ćemo da vas smenimo ako ne budete valjali. Da nam napišete, izložite, a zatim i potpišete. Imenom i prezimenom. Ovo je naša zemlja. Dosta je toga - naveli su organizatori protesta.

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" saopštili su da je na sedmom protestu u Beogradu prvi put postavljen zvaničan zahtev opoziciji-Foto: Marko Jovanović

Naglasili su da sa opozicijom žele dogovor.

- Hoćemo dogovor, ne da neko ponovo bude vlast pa da ponovo na minusu tražimo slobodu i pravdu - rekli su organizatori protesta.

Iz Saveza za Srbiju je stigao odgovor u kom su poručili da su platforma od 30 tačaka i dokument opozicije o izbornim uslovima dobra polazna osnova i da je prelazna vlada stručnjaka u kojoj neće sedeti niko od lidera opozicije najbolji garant da neće sve ostati isto.

U saopštenju se navodi da SzS podržava građanske proteste koji predstavljaju "autentičan izraz građanskog nezadovoljstva načinom  na koji aktuelna vlast vodi ovu zemlju".

Hoćemo dogovor, ne da neko ponovo bude vlast, pa da ponovo na minusu tražimo slobodu i pravdu rekli su organizatori protesta-Foto: Marko Jovanović

- Jučerašnji protest je pokazao da to nezadovoljstvo treba da se artikuliše u politički plan, da građani očekuju od nas iz opozicije da taj plan predstavimo i da žele garancije da će se on posle smene Vučića stvarno sprovesti. Savez za Srbiju prihvata tu vrstu odgovornosti - poručili su.

Oni su najavili da će u narednom periodu pozvati i druge kolege iz opozicije, javne ličnosti, sindikate i udruženja građana kako bi na ovim osnovama zajedno formulisali plan koji će predstaviti javnosti i iza kog bi trebalo da staneu svi zajedno.

VIDEO: Trifunovićeva poruka opoziciji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    20. januar 2019 | 15:50

    Sta da predstave kada nemaju nikav plan osim napadanja vlasti kako bi oni opet je uzeli.

  • mara

    20. januar 2019 | 15:56

    Treba to sve rasterati sa ulica

  • Olivera

    20. januar 2019 | 15:49

    Opozicija je prava smehoteka,kratko i jasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA