Vučić izašao ispred Predsedništva da sačeka Remengesu: Zahvalnost za povlačenje priznanja Kosova (FOTO)

Predsednik Vučić predložio nekoliko konkretnih projekata za saradnju Srbije i Palaua

  • 43

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Palau Tomasom Isangom Remengesom, priredivši mu dobrodošlicu ispred zgrade Generalnog sekretarijata Predsednika Republike, i zahvalio mu što je njegova zemlja odlučila da poništi priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je rekao da odnose Beograda i Prištine treba rešavati dijalogom, uz poštovanje principa međunarodnog prava, i izrazio nadu da će biti stvoreni uslovi za nastavak dijaloga, uz posredstvo Evropske unije.

Dvojica predsednika - DRAGAN KUJUNDZIC

Kad je reč o bilateralnim odnosima sa Palauom, predsednik Vučić je istakao da je potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i saradnji stvorena osnova za razvoj saradnje u različitim oblastima.

U isto vreme, memorandumima o razumevanju izdvojene su oblasti obrazovanja i naučnih istraživanja, odnosno omladine i sporta, kao oblasti sa najviše mogućnosti za saradnju, te je predsednik Vučić predložio nekoliko konkretnih projekata, koji bi mogli biti realizovani u tim oblastima, kao i u oblasti energetike i informacionih tehnologija.

Sastanak u Predsedništvu Srbije - DRAGAN KUJUNDZIC

On je rekao da će Srbija biti lojalan partner Palaua i najavio imenovanje nerezidentnog ambasadora u toj zemlji, kako bi se više radilo na razvoju odnosa naših dveju zemalja.

Predsednik Remengeso je rekao da odnosi Srbije i Palaua treba da budu zasnovani na poštovanju, razumevanju i saradnji, predloživši i intenzivniju saradnju u međunarodnim organizacijama, zasnovanu na zajedničkim interesima.

Susret u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/ Dragan Kujundzic

On je, s tim u vezi, izdvojio značaj zaštite čovekove sredine i smanjenja negativnih posledica klimatskih promena.

Predsednik Remengeso je izrazio zadovoljstvo zbog posete Srbiji, jer će se zbog toga o našoj zemlji više znati u Palauu i drugim zemljama u tom regionu, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • star

    21. januar 2019 | 15:26

    Ruka pravde će pogoditi i zločince sa Kosova, polako jedna po jedna država povlače priznanje nezavisnosti Kosova, pa tako i ova mala država Palau, nama nije važna veličina većšto veći broj država da povuše priznanje nezavisnosti Kosova.

  • Hana

    21. januar 2019 | 15:15

    Još jedno povlačenje priznanja Kosova je za svaku pohvalu i mnogo znači. Srbija je ostvarila veliku diplomatsku pobedu!

  • sava

    21. januar 2019 | 14:21

    Sve zemlje koje su povukle priznanje su nasi prijatelji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA