≫ 

Priština nastavlja sa pretnjama: Takse neće biti ukinute ni sutra ni prekosutra

Takse su ozbiljna tema. To je politička odluka koalicione vlade, dobro osmišljena i dobro koordinirana - kazao je Tahiri

  • 5

Takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH neće biti ukinute ni sutra ni prekosutra, rekao je Besnik Tahiri, nacionalni koordinator za reformu u Vladi tzv. Kosova.

On je to rekao govoreći o za danas najavljenom sastanku predsednika kosovske vlade i skupštine Ramuša Haradinaja i Kadrija Veseljija sa američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom, prenosi Gazeta ekspres.

Tahiri je rekao da će Haradinaj ponoviti svoj stav o taksama.

- Odluka o taksama nije došla kada smo se jednog jutra probudili i odlučili da ih odredimo, to je politička odluka koja je nastala kao rezultat akcija Srbije, posebno u poslednje vreme. Ta odluka je takođe došla kao rezultat diskusija i pomirenja između koalicionih partnera - rekao je Tahiri za KTV.

On je dodao i da se Haradinaj i Hašim Tači još nisu sreli u 2019. godini.

- Postoji stalna komunikacija. Takse su ozbiljna tema. To je politička odluka koalicione vlade, dobro osmišljena i dobro koordinirana - kazao je Tahiri.

VIDEO: Spremni da nastavimo dijalog kad Priština ukine takse

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    22. januar 2019 | 10:05

    Malo se otimaju kontroli,pa ocekujem da Amerika ovu politicku postavu otpremi u Hag! Najbolji nacin da na scenu dodju poslusniji!!!

  • Cika Velja

    22. januar 2019 | 10:04

    I ja bih bio duboko razocaran da ukinu takse! Ovako ce takse pasti kad Amerika odluci da padne sadasnja politicka postava! Nece ovo biti ni prvi ni poslednji put da Amerika pravi red medju svojim uvlakacima i poltronima!!!

  • Pera

    22. januar 2019 | 09:55

    Bolje je da takse ostanu nego da se dijalog sa Pristinom brzopleto nastavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA