≫ 

"Gospodar Kosova" provocira: Imamo misiju da Kosovo zauvek bude slobodna i nezavisna država, ne plašimo se Srbije

Mi kao generacija znamo odakle smo došli, šta nasleđujemo, gde želimo da budemo, znamo za zadatke kojima nas je zadužila istorija i ne nameravamo, ni na trenutak da od njih odustanemo - izjavio je Kadri Veselji

  • 22

Prištnske institucije se ne plaše predstojećih izazova, ni dijaloga, ni sukoba sa Srbijom, izjavio je danas pedsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, prenela je RTK.

Veselji je, u obraćanju na komemorativnom skupu u Mitrovici, povodom 103. godišnjice od ubistva Ise Boletinija, kojeg Albanci doživljavaju kao nacionalnog heroja, rekao da Priština u dijalog sa Beogradom ulazi da bi "osnažila Kosovo, državu i narod".

- Zajedno sa našim velikim partnerima i saveznicima na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, budite sigurno da ćemo uspeti. Pobedićemo - rekao je Veselji.

Sadašnja generacija ima misiju da, kako je rekao, "Kosovo zauvek bude slobodna, nezavisna i suverena država, član porodice suverenih država, u UN, NATO i EU".

Sadašnja generacija ima misiju da, kako je rekao, "Kosovo zauvek bude slobodna, nezavisna i suverena država, član porodice suverenih država, u UN, NATO i EU"-Foto: Profimedia

- Mi kao generacija znamo odakle smo došli, šta nasleđujemo i gde želimo da budemo. Znamo za zadatke kojima nas je zadužila istorija i ne nameravamo, ni na trenutak da od njih odustanemo. I ne postoji adekvatnije mesto od Mitrovice da se to kaže. Ne, jer Mitrovica je amblem nacije. Mitrovica je volja Ise Boletinija. Danas i zauvek, tamo gde je Mitrovica, tamo je i Kosovo - rekao je Veselji.

VIDEO: Srpski hakeri upali na sajt Kadrija Veseljija

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    23. januar 2019 | 18:13

    Kosovo i Metohija zauvek ostaje deo Kosova ma sta oni i njihovi stari drugari Ameri i ostali mislili o tome Mi Siptarima jedino mozemo uvesti porez na ruznocu,mnogo su razni,a oni nek idu i osvajaju novu zemlju za svoju teritoriju gde hoce,mi ne damo Srpsko KOSOVO I METOHIJU

  • mastaju samo

    23. januar 2019 | 15:37

    Od toga nema nista posto Srbija nece dozvoliti da joj otmu teritoriju! Srbija nikad nece predati Kosovo i uvek ce biti uz svoj narod na Kosovu!

  • Zagondzija

    23. januar 2019 | 18:17

    Lupas gluposti i jos si ziv

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA