≫ 

Priština sluša, ali se pravi da ne čuje EU, evropski parlamentarac poručio: Situacija na Kosovu "napeta i potencijalno eksplozivna"

- Svi im pričamo, oni kažu da su nas čuli, ali neće ništa da urade i šta EU tu može da uradi? - zapitao je Eduard Kukan povodom odbijanja Prištine da povuče taksu na robu iz Srbije i BiH

  • 3

Evropski parlamentarac Eduard Kukan poručio je Evropskoj spoljnoj službi i Evropskoj komisiji da "više rade, a manje filozofiraju" u razgovorima sa Prištinom.

- Nema toga ko će u EU da udari šakom o sto i kaže "Ne radite to! - rekao je Kukan.

Predsedavajući Odborom Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Eduard Kukan ocenio je da je situacija na Kosovu "napeta i potencijalno eksplozivna" i založio se za konkretnije i direktnije angažovanje EU.

- Svi im pričamo, oni kažu da su nas čuli, ali neće ništa da urade. I šta EU tu može da uradi? - zapitao je Kukan povodom odbijanja Prištine da povuče taksu na robu iz Srbije i BiH.

Evropski parlamentarac Eduard Kukan poručio je Evropskoj spoljnoj službi i Evropskoj komisiji da "više rade, a manje filozofiraju" u razgovorima sa Prištinom-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kukan je naglasio da je ponašanje Prištine isto i kada je u pitanju transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga.

- Svi smo im rekli da to ne rade, počev od Stoltenberga, a oni nastavljaju. Šta će biti sledeće? Mi da nastavljamo da se nadamo, a oni da rade po svome? - poručio je Kukan.

Tokom debate o bezbednosnoj situaciji na Kosovu u Podkomitetu za bezbednost Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta, Kukan je poručio Evropskoj komisiji i Evropskoj spoljnoj službi da bi trebalo da budu direktniji i da "više rade, a manje filozofiraju" u razgovorima sa Prištinom.

Poručio je da EU treba kategorično da kaže "ne" najavama Prištine da bi SAD trebalo da se uključe u dijalog Beograda i Prištine.

- Srbija će onda želeti da se uključi i Rusija, a onda ćemo umesto bilateralnog dijaloga Beograda i Prištine imati mnogo širi međunarodni problem - zaključio je Kukan.

VIDEO: Ponašanje Prištine možda će samo ubrzati proces povlačenja priznanja tzv. države Kosovo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krajisnik

    23. januar 2019 | 21:33

    Nema od toga nista draga eu. Povucite svi priznaje izmisljene drzave kosovo,jer je okupirana teritorija. Ako dosad niste videli sa kakvim divljacima imate posla onda je suludan svaki komentar vise.

  • ја овако разумео еу

    23. januar 2019 | 23:06

    јел треба говна де скењамо за 2-3дана и онда еу да каже ,ето говорили смо вам на време

  • Тодорић

    24. januar 2019 | 10:01

    За почетак,еу може да повуче признање независности Косова,док се колико толико не култивишу...овако,неморално признање самосталности туђе територије првенствено штети Еу,чудо како они то не разумеју...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA