Cvetković: Jesam li kriv i za sušu?

- Optužbe protiv mene su besmislene. "Agrobanku" je upropašćavao Izvršni odbor, a možda i Upravni odbor. Mene prozivaju samo zato što sam prijatelj sa članom Upravnog odbora koji je dao ostavku - istakao bivši premijer

  • 2

Bivši premijer Srbije Mirko Cvetković  negirao je odgovornost za lošu privatizaciju "Jugoremedije", kao i da ima bilo kakve veze sa "Agrobankom".

Cvetković kaže da je "Jugoremedija" privatizovana 2002. godine, godinu pre nego što je on došao na mesto direktora Agencije za privatizaciju i dodaje da je taj ugovor raskinut nakon što je on otišao s te funkcije.

- Ta priča je potpuno pase i ne znam zašto me dovode u vezu sa tim. Nemam nikakve veze sa "Jugoremedijom". Niiti sam bio tu kad je privatizovana, niti kada je raskidan ugovor, niti kada su na rukovodeća mesta postavljeni drugi ljudi - rekao je Cvetković.

Nedavno hapšenje u "Jugoremediji" vršioca dužnosti direktora preduzeća Zdravka Deurića i troje njegovih saradnika u delu javnosti izazvalo je sumnju da je slučaj montiran, kako bi se preduzeće uništilo.

Grupa srpskih intelektualaca je stala u njihovu zaštitu, a Zagorka Golubović, koja je zbog "Jugoremedije" svojevremeno pisala tadašnjem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, smatra da je krivica na vlastima - i staroj i novoj.

- Ja sam bivšem predsedniku Republike skrenula pažnju da je čovek koji je došao za premijera glavni krivac što je propalo u to vreme bar 50 firmi koje su privatizovane - rekla je Zagorka Golubović.

Ipak, Cvetković kaže da za "Jugoremediju" ni na koji način bio vezan.

- Jednostavno se nikada nisam bavio "Jugoremedijom", nisam doprinosio razvoju situacije u tom preduzeću, niti sam poznavao situaciju u "Jugoremediji" - izjavio je Cvetković.

On je, takođe, odbacio optužbe koje su se pojavile u medijima da ima veze se sunovratom "Agrobanke".

- Optužbe protiv mene su besmislene. "Agrobanku" je upropašćavao Izvršni odbor, a možda i Upravni odbor. Mene prozivaju samo zato što sam prijatelj sa članom Upravnog odbora koji je dao ostavku . Ja jesam prijatelj sa njm, ali zaista ne znam od čega treba da se branim. Vidim da sam sada svima na tapetu, tako da ako se sutra proglasi suša, ja ću biti kriv i za to - dodao je Cvetković.

(I. M. / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetolik

    17. avgust 2012 | 07:58

    Ma nemoj mi reci da si ti cist,nesreco matora i alava,tebe treba traziti gde god nedostaje i jedan dinar.Kad te ulove,kao u Skupstini samo cutis ko mumija,ali si ljiga velika,jer si zato i dobio mandat od jos goreg.Bice Suda pa ti sve to tamo ispricaj od privatizacije pa do danas.

  • joca

    16. avgust 2012 | 00:22

    kriv si seljo i sada corka ako ima pravde...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA