Srbi iz Novog Pazara pisali Šešelju: Nemojte da nas branite kao što ste branili Srbe u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu (FOTO)

Sve ovo što radite, izaziva veliku uznemirenost u srpskoj zajednici u Novom Pazaru - navodi se u pismu koje je upućeno lideru radikala

  • 24

Više od hiljadu Srba iz Novog Pazara potpisalo otvoreno pismo upućeno lidera Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, podstaknuto sukobom protiv potpredsednika Vlade Srbije i lidera SDPS Rasima Ljajića, u kojem navode da su građani Srbije i Novog Pazara, po nacionalnosti Srbi, a po vaspitanju ljudi, i lideru Radikala su poručili da ne žele "da ratuju njegove ratove".

Potpisnici pisma traže da ih više ne brani „tako što napadate naše komšije, ljude sa kojima živimo i radimo. Novi Pazar je mali grad i ovde se svi znamo“ i da je izabrao pogrešnog čoveka od koga bi ih branio.

- Sve ovo što radite,izaziva veliku uznemirenost u srpskoj zajednici u Novom Pazaru. Ovako ste branili Srbe u Hrvatskoj, u BiH, na Kosovu. Znamo dobro kako danas žive ti ljudi, tako da smo, sa punim pravom, zabrinuti sada kada čujemo da ste počeli da branite i nas - navodi se u pismu i ocenjuju da su od Šešelja i njegove politike imali dosta štete tokom devedesetih godina i ne žele da se to vreme vrati, jer "ne želimo da živimo u getou, da ratujemo Vaše ratove, ne želimo da smo predmet vaših obračuna".

Oni su mu poručili da ovakvim napadima podstiče etničke podele, a ta politika je "u našem gradu doživela poraz".

Srbi iz ovog grada od Vojislava Šešelja zahtevaju da prestane da ih brani, jer im to ne treba i niko od toga neće imati koristi i da ne širi mržnju u njihovo ime. O optužbama predsednika SRS na Ljajićev račun na lokalnim elektronskim medijima i portalima, ali i na društvenim mrežama vodi se žestoka rasprava, puna optužbi i prozivki.

Video: Skandalozno obraćanje Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad 23

    25. januar 2019 | 10:15

    Zanimljivo da niko od Srba koji živi u Novom Pazaru ne zna o tome. Evo ja takođe . Ko stoji iza tog pisma ? Gde je potpis ?

  • Pas koji je voleo vozove

    25. januar 2019 | 07:24

    Nešto se niste oglasili kad budu turske zastave na stadionu, skandiraju ovo je turska itd itd itd! Ne plašite se, pa živite u republici Srbiji kao i vaše komsije bosnjaci, recite slobodno i pišite pisma ili izadjite na gradski trg sa zastavom rep.srbije!

  • Kosovka

    25. januar 2019 | 11:04

    Elviteeeee a Sulejman Ugljanin sta radiiiii aaa ..Pisite vi Pazarci njemuuuu ..hoce da cepa srpsku drzavuu aaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA