Prištinska delegacija putuje u utorak u Brisel: Otkriveno o čemu će razgovarati

Njihov domaćin biće Federika Mogerini

  • 0

Kopredsedavajući pregovaračkog tima Prištine Fatmir Ljimaj kaže da će se na sastanku sa evropskim zvaničnicima u Briselu u utorak razgovarati o daljem toku dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

- Biće to radni sastanak, tehnički susret, da bi se razgovaralo o modalitetima daljeg nastavka dijaloga - izjavio je Ljimaj za Radio Slobodna Evropa.

On je dodao da je cilj prištinske delegacije da pokaže volju tzv. Kosova da dijalog bude ozbiljan i da pokaže spremnost da preuzme svoje obaveze.

Ljimaj kaže da je Priština međunarodnim partnerima poslala poruku da se putem dijaloga mogu rešiti otvorena pitanja sa Srbijom.

Prethodni sastanak u Briselu - Foto: European Union

Naveo je i da je pri kraju izrada platforme koja će izražavati jedinstveni stav tzv. Kosova oko konačnog dijaloga za normalizaciju odnosa sa Srbijom.

Veruje da će platforma biti gotova sledeće nedelje, kao nacrt koji će biti dostavljen kosovskoj skupštini.

Ona ima za cilj da predstavi poziciju Kosovo u daljem dijalogu i šta očekuje Kosovo od dijaloga.

- To znači da će Kosovo izaći sa konačnom zvaničnom pozicijom - kazao je Ljimaj.

Ljimaj i lider Socijaldemokratske partije Špend Ahmeti u utorak će otputovati u Brisel na drugi po redu sastanak sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA