≫ 

Šamar Prištini od SAD! Stiglo saopštenje: Niko ne može preduzimati akcije koje su u suprotnosti sa strateškim interesima, a da se ne suoči sa posledicama

Sveobuhvatan, obostrano koristan sporazum je u strateškom interesu Sjedinjenih Država - napisao je Filip Kosnet na Tviteru

  • 24

Sjedinjene Američke Države u potpunosti podržavaju dijalog između Beograda i Prištine predvođen Evropskom unijom, navodi se u saopštenju ambasade u Prištini, koje je na svom Tviteru objavio ambasador Filip Kosnet.

- Sveobuhvatan, obostrano koristan sporazum je u strateškom interesu Sjedinjenih Država - napisao je on.

Ambasador je podsetio na pismo koje je američki predsednik Donald Tramp uputio predsedniku privremenih prištinskih institucija, Hašimu Tačiju, kog je pozvao da iskoristi ovaj "jedinstveni trenutak", da govori ujedinjenim glasom tokom mirovnih pregovora i uzdrži se od akcija koje bi otežale postizanje sporazuma".

- Neki političari su sugerisali da će Kosovo svoj status kao nezavisne, suverene države, blisko povezane sa Sjedinjenim Državama, štititi od svih posledica njegovih odluka na međunarodnoj sceni. Upozoravamo da ni Kosovo niti bilo koji drugi prijatelj SAD ne može preduzimati akcije koje su u suprotnosti sa našim strateškim interesima, a da se ne suoči sa posledicama - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da SAD poziva Kosovo i druge regionalne aktere da pokažu posvećenost normalizaciji odnosa, regionalnom miru i stabilnosti i pokret na putu ka evropskim integracijama.

- Ponavljamo naš stav da je trenutna suspenzija carine na uvoz iz Srbije i Bosne jedna od neophodnih mera za vraćanje zamaha procesu dijaloga. Očekujemo da drugi akteri sami preduzmu konstruktivne mere. Akcije koje podrivaju dijalog i odbijanje da se ukinu tarife, sve su u suprotnosti sa interesima SAD. Ono što je trenutno potrebno je hrabro vođstvo koje će promovisati naše zajedničke ciljeve. To nam pomaže da održimo jake bilateralne odnose - stoji u saopštenju.

Video: Svaka čast! Srbin sa Kosova vojniku KFOR-a: Je l' čekate da nas i odavde proteraju?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana sch

    25. januar 2019 | 16:55

    Dokle ce ovo Gospod da gleda i slusa muke naseg naroda.. Ove policajci svijeta ....Na ovom svijetu u stvari postoji samo jedan POLICAJAC ..SVJETSKI KOJI CE DOCI DA SUDI I ZIVIMA I MRTVIMA.. I NJEGOVOM CARSTVU NECE BITI KRAJA.. KAKVA SILA VLADA ZEMLJOM NATOPLJENOM KRVLJU KOSOVSKIH SRPSKIH JUNAKA..I NAPACENOM NARODU SRPSKOM.. KADA CE KUCNUTI CAS GOSPODNJI ..I OSLOLOBODITI NAS OKOVA..

  • Tiši

    25. januar 2019 | 17:35

    Sad se kao svadjaju.

  • Boki

    25. januar 2019 | 15:33

    Skupo je biti prijatelj SAD-u...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA