≫ 

Uhapšen predsednik Opštine Grocka! Vučić saopštio: Osumnjičen da je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića (VIDEO)

Uoči povratka iz Davosa, predsednik Vučić je rekao kako "čuje da ima važnih vesti u Srbiji i da treba da se vraća i da rešava probleme u zemlji"

  • 93

Predsednik Aleksandar Vučić vanredno se večeras obratio građanima Srbije i saopštio da je uhapšen predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović i predsednik opštinskog Odbora i član Glavnog odbora SNS, zbog sumnje da stoji iza paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

- Policija Srbije je danas uhapsila i zadražala Simonović Dragoljuba, predsdnika Opštine Grocka. Kao što znate, 12. decembra došlo je do požara na putničkom vozilu "Mercedes", koji se posle proširio na kuću. Uzete su izjave i informacije od Jovavnovića. Dana 18.12 uhapsili smo izvršioca, a sa njim tri dana kasnije i organizatora. Bilo je veoma komplikovano i teško, ali sam ponosan na policuju. Bilo je teško jer je u sve bio umešan policijski sližbenik - rekao je Vučić u vanrednom obraćanju naciji.

FOTO TANJUG / RADE PRELIC

Predsednik je rekao da godinama i decenijama unazad "postoji priča o tome kako nekog štiti partijska knjižica" i naglasio da je Srbija pravna država i niko neće moći da bude zaštićen od odgovornosti i sprovođenja pravde.

- Partijska knjižica nikoga neće zaštiti od odgovornosti, novinari će biti zaštićeni, svidelo se to nekome ili ne, a nasilje će biti najoštrije kažnjeno - rekao je Vučić.

On je podsetio da je 12. decembra prošle godine došlo do požara na putničkom vozilu mercedes u vlasništvu supruge Milana Jovanovića, novinara portala "Žig" , koje je bilo parkirano u garaži, pa se požar proširio na garažu i prizemlje.

Uzete su sve informacije i i izjave od Milana i nejgove supruge i on je istakao da kao jedini razlog napada na njega vidi afere o kojima je pisao u vezi sa Simonovićem i njemu bliskim ljudima.

Ovo je poruka svima, da znaju da nasilje nikom neće biti dozvoljeno-FOTO TANJUG / RADE PRELIC

- Ovo je poruka svima, da znaju da nasilje nikom neće biti dozvoljeno i to je odlučna poruka države, a videćete i druge poruke, pošto će neki da govore da je neko zbog njih nešto morao da uradi. Videćete da neće biti nekažnjivosti ni prema onima iz bivše, a ni sadašnje vlasti - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Jednom ćemo, kaže, da prekinemo taj začarani krug i nijedan političar "ma koje boje bio" neće biti zaštićen.

On je dodao da je danas važan dan, jer, kako kaže, pokazuje svu odlučnost i želju da stvari u Srbiji menjamo i da pošaljemo poruku svetu da je Srbija sigurna zemlja.

- Naš je posao da kažnjavamo i počinioce i nalogodavce i to će u budućnosti država da čini i to svima mora da bude jasno - rekao je Vučić.

Podsetio je da u Srbiji nije bilo ubistava novinara kao u Slovačkoj, Malti, Danskoj i nekim drugim zemljama EU ili ranjavanja u Crnoj Gori.

Naš je posao da kažnjavamo i počinioce i nalogodavce i to će u budućnosti država da čini i to svima mora da bude jasno-FOTO TANJUG / RADE PRELIC

On je poručio da će se Srbija posvetiti pravdi i vraćanju kontrole narodu, da ljudi mogu da osete i vide da se neko bori za pravdu i za njih.

Vučić je rekao da su pre nekoliko dana predložene izmene Krivičnog zakona.

- I ponavljam danas, u najkraćem mogućem roku biće donete izmene Krivčnog zakona i biće donet Zakon o poreklu imovine. Posle toga svima će sve biti jasno u Srbji, a čini mi se da će kriminalcima biti najasnije da sa državom nema igre - poručio je Vučić

Predsednik Srbije se posle obraćanja oglasio i na Tviteru.

- Partijska knjižica nikoga neće sačuvati od odgovornosti. U ovoj zemlji novinari će biti zaštićeni. Nasilje će biti najstrožije kažnjavano - napisao je.

Predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, osumnjičenom za podmetanje požara u kući Milana Jovanovića, novinara portala "Žig Info", određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo "izazivanje opšte opasnosti podstrekivanjem", rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Milica Ljubičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA