Albanci "udaraju" jedni na druge, Haradinajev savetnik tvrdi: Inicijativa za ujedinjenje Mitrovice je zasnovana na folkloru, nema ništa od toga

Ovo je nacionalni interes državnih i centralnih organa i ne pripada nijednom od gradonačelnika Mitrovice

  • 1

Inicijativa gradonačelnika južne Mitrovice Agima Bahtirija, uz peticiju koju je potpisalo 17 hiljada građana s ciljem ujedinjenja grada Mitrovice u jednu opštinu, neće dobiti institucionalnu podršku, tvrdi Haljilj Matoši, politički savetnik premijera tzv. Kosova Ramuša Haradinaja.

On je za Radio Slobodna Evropa rekao da, u duhu zakona koji proizilaze iz kosovskog ustava, po kome je proglašena kosovska nezavisnost, postoji jedan grad Mitrovica, kojim upravljaju dve opštine, jug i sever.

- Ovo je nacionalni interes državnih i centralnih organa i ne pripada nijednom od gradonačelnika Mitrovice - rekaoje Matoši.

Inicijativa gradonačelnika opštine Južna Mitrovica Agima Bahtirija je, kaže, zasnovana na folkloru.

Inicijativa gradonačelnika opštine Južna Mitrovica Agima Bahtirija je zasnovana na folkloru, tvrdi politički savetnik Ramuša HaradinajaFoto: Tanjug/Sava Radovanović

Matoši kaže da ne zna da li postoji podrška ili retorika, ali ne veruje da postoji institucionalna podrška, osim na rečima.

- Drugim rečima, takvo pitanje ima veze sa ustavom zemlje, a ne sa političkom voljom ili dobrim željama jednog čoveka - rekao je Matoši.

Podršku ujedinjenju dva dela Grada Mitrovice, albanskog i srpskog, dali su kosovski predsednik Hašim Tači i predsednik parlamenta Kadri Veselji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    25. januar 2019 | 19:52

    Какав устав,мајке ти,непризната држава...Не може да има устав...ето,да Шумадија напише свој устав...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA