Izgradnja nastavka "Turskog toka" kroz Srbiju počinje u narednih nekoliko nedelja: Vučić u intervjuu za ruske medije o gasovodu i ceni gasa

Nešto ranije je šef ruskog "Gasproma" Aleksej Miler potvrdio da će produžetak gasovoda kroz Srbiju biti izgrađen do kraja 2019. godine.

  • 52

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će izgradnja nastavka gasovoda "Turski tok" kroz Srbiju početi u narednih nekoliko nedelja, a možda čak i u narednih nekoliko dana.

Kako je Vučić istakao u intervjuu za „RIA Novosti“ u Davosu, Rusija i Srbija su nadomak usaglašavanja konačne cene izgradnje nastavka tog gasovoda.

On je takođe rekao i da je cena ruskog gasa za Srbiju veoma dobra.

- Imamo dobru cenu za taj gas. Kvalitet gasa je isto dobar. Saradnja sa "Gaspromom" je takođe dobra - ocenio je srpski predsednik.

Nešto ranije je šef ruskog „Gasproma“ Aleksej Miler potvrdio da će produžetak gasovoda kroz Srbiju biti izgrađen do kraja 2019. godine.

Gasovod će ići od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom, a reč je o 403 kilometara cevovoda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • star

    26. januar 2019 | 14:28

    Još jedna velika investicija nam je pred vratima, za nekoliko dana počinje izgradnja nastavka gasovoda Turskog toka kroz Srbiju, biće novih zapošljavanje, svaka čast predsedniče.

  • Nenad

    26. januar 2019 | 21:20

    Turski tok bi za Srbiju mnogo značio zbog energetske stabilnosti zemlje

  • Iva

    26. januar 2019 | 14:21

    Od izuzetnog značaja za domaćinstva i privredu je Ruski gas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA