Nova provokacija Hašima Tačija! Odluka o "Vojsci Kosova" se ne tiče Srbije: Nećemo slušati savete jedne snažno antinatoovske zemlje

Kosovske bezbednosne snage su multietnička snaga po NATO standardima - izjavio je Hašim Tači u intervjuu za švajcarske medije

  • 25

Predsednik privremenih institucija na Kosovu i Metohiji, Hašim Tači, izjavio je da je odluka o formiranju "Vojske Kosova" odluka "nezavisne države" i da se "ne tiče Srbije".

- Kosovo je zahvaljujući NATO-u jedna od najbezbednijih zemalja Evrope. Želimo da budemo članica NATO-a, a to može samo uz našu vojsku. Želimo da damo naš doprinos miru i stabilnosti. Kosovske bezbednosne snage su multietnička snaga po NATO standardima - dodao je predsednik tzv. Kosova u intervjuu za švajcarski dnevnik "Blik".

On je ocenio da uspostavljanje kosovske vojske neće imati nikakav uticaj na ulogu Kfora, a što se reakcije Srbije, tvrdi da je ona politički motivisana, prenagljena i bez argumenata.

- Odluka o izgradnji vojske se tiče Kosova, a ne Srbije. Posle svega što se dogodilo nećemo uzimati u obzir nikakve savete jedne snažno antinatoovske zemlje kao što je Srbija - poručio je kosovski predsednik.

Video: Ovako su Albanci zamislili svoju "vojsku" takozvane države Kosovo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    26. januar 2019 | 15:42

    Ko ti drma kafez Tačiću?Ne mozes ti da osnivas neku privatnu vojsku u sred Srbije,jesi li ti normalan?Bolje ti je da pakujes gace i ako koristis sapun i cetkicu za zube pa via Den Hag!

  • Sima

    26. januar 2019 | 16:24

    Kako se oslio tetorista ubica,englezoljubac.Kosovo je Srbija,u katasru tako pise.To sto neko prizneje Kosovo to ne znaci nista ,dok u katastru pise Srbija.Posto se menjaju snage u svetu Srbija je na pozitivnoj dobroj ,pravoslavnoj strani.

  • zora

    26. januar 2019 | 17:45

    Ponosni sto smo antinatovci,jer svi sa malo mozga znaju da su topovsko meso i sluge NATO, za postizanje njihovih osvajackoh ciljeva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA