Haradinaj popušta pod pritiskom SAD? Traži vreme za odgovor na zahtev o ukidanju taksi

Kosovo je uspešno samo u partnerstvu sa SAD, a akcije koje ruše dijalog, ometanja sa strane i odbijanje da se ukinu takse, suprotni su interesima Vašingtona - navodi se u saopštenju

  • 84

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da još nema odgovor na zahtev SAD da se hitno ukinu takse za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine i da mu treba još vremena da donese odluku.

Haradinaj je izjavio da je Kosovo zainteresovano za odlične odnose sa SAD i da će učiniti sve da oni ostanu takvi.

Takse, međutim, ostaju na snazi, navedeno je u saopštenju.

Američka ambasada u Prištini saopštila je juče da je pogrešna pretpostavka da Kosovo može bez posledica da preduzima akcije suprotne interesima SAD.

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da još nema odgovor na zahtev SAD da se hitno ukinu takse za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine-Printskrin: RTK2

Kako je navela ambasada, SAD podržavaju dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU i postizanje "sveobuhvatnog i obostrano korisnog" sporazuma. To je, kako je navedeno, strateški interes SAD.

- Ponavljamo naš stav da je trenutna suspenzija taksi na uvoz iz Srbije i Bosne jedna od neophodnih mera za vraćanje procesu dijaloga. Očekujemo da drugi akteri sami preduzmu konstruktivne mere - navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, Kosovo je uspešno samo u partnerstvu sa SAD, a akcije koje ruše dijalog, ometanja sa strane i odbijanje da se ukinu takse, suprotni su interesima Vašingtona.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    27. januar 2019 | 12:46

    Puce tikva Haradinaju!

  • Viki

    27. januar 2019 | 13:27

    Takse se moraju ukinuti kako bi srpsko stanovnistvo sa Kosova nastavilo normalno i bolje da zivi.

  • bananana

    27. januar 2019 | 13:47

    Pristina ce morati da menja svoju vlast, koji ne rade svojim glavama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA