Izbori, pa da još jednom proverimo šta građani stvarno misle: Zorana Mihajlović o raspisivanju vanrednih izbora i oceni rada Vlade Srbije

Svet je odavno osmislio izbore kao demokratski način promene vlasti i smešno je i tužno to što lideri opozicije beže od izbora - izjavila je potpredsednica Vlade Srbije

  • 23

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je da se zalaže za vanredne izbore u Srbiji kako bi građani ocenili kako rad Vlade, tako i onih koji kritikuju njen rad, ali i zbog onih koji nerad kriju iza svojih funkcija.

- Jesam za vanredne izbore. Ne zato što jedan deo građana protestuje, ili zato jer je (lider opozicionog Saveza za Srbiju) Dragan Đilas tako ustao ovog jutra, pa rekao da mu se Vlada Srbije ne sviđa, a da je (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić loš. Ne, zalažem se za izbore da još jednom proverimo šta stvarno misle građani... Da građani daju ocenu, i nas, i njih - rekla je Mihajlovićeva u intervjuu za današnji "Alo".

Ona je istakla da je u isto vreme i smešno i tužno to što lideri opozicije beže od izbora.

- Svet je odavno osmislio izbore kao demokratski način promene vlasti. Zato, gospodo iz opozicije, izbori, a ne trenutno stanje nečijeg bioritma, horoskopa ili stepen lične frustacije onih koji bi samo da se dočepaju fotelja. Vuk Jeremić, Boško Obradović i Dragan Đilas danas se kriju iza građana, zaklanjaju se čak i iza mrtvih ljudi i porodilja i sve je to veoma nečasno. Srbiju nisu nikada vodili nečasni ljudi. Imali smo vladare koji su grešili u donošenju važnih odluka, imali smo druge koji su takođe grešili. Ali najmanje je bilo nečasnih. A ova opozicija je nečasna! Srbija se promenila, čitav svet nas uvažava - istakla je Mihajlovićeva.

Predsednik Aleksandar Vučić, Vlada Srbije i ja uvek smo spremni da razgovaramo s građanima-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ona je dodala da u isto vreme "razume, ali i ne razume građane koji protestuju", i istakla da s građanima treba da se razgovara.

- Predsednik Aleksandar Vučić, Vlada Srbije i ja uvek smo spremni da razgovaramo s građanima. Treba da razgovoramo o svim problemima, kako da dodatno osnažimo institucije, kako još više da pomognemo onima koji nemaju, kako da popravimo još dosta toga što treba popraviti... Jer mi to najviše i radimo, popravljamo ono što smo zatekli posle 2012 - rekla je Mihajlovićeva.

Odgovaraći na pitanje kako komentariše "titulu najveće svađalice" u Vladi koju su joj dodelili pojedini mediji, ona kaže da ne može da pomogne onima koji je doživljavaju na takav način.

- U Srbiji će vam oprostiti nesposobnost, nerad, glupost, oprostiće vam i ako vređate ili pretučete ženu i decu, čak i ako ukradete... Ali uspeh, sopstveno mišljenje, rezultat, promene, reforme, to se ne oprašta i to govorim iz ličnog iskustva. Imam svoje mišljenje i ako je to za nekog ''svađalica'', ne mogu da mu pomognem - rekla je Mihajlovićeva.

(Telegraf.rs/Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    27. januar 2019 | 15:38

    1 Vojni savez sa Putinovom Rusijom-Ruske vojne baze U Srbiji Raska-Nis-Subotica 2 U UN zajedno sa Rusijom i Kinom zahtevati u UN da NatoEU okupatora zamene snage Kineske armije 3 UN rezolucijom dati naredbu UN snagama u juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji da se rasformiraju,razoruzaju i ukine sve naoruzane strukture osim UN snaga to se misli na ROSU albansku OVK samozvanu policiju i vojsku 4 Vremenskom tabelom Strbija mora da uspostavi Ustavni i teritorijalni suverenitet nad 20 godina NatoEU vojno okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji 5 Resavanje pitanje albanske OVK su nadlezni sudovi Srbije,oduzimanje drzavljanstva Srbije ako imaju i posle vise decenijske zatvorske kazne svu albansku OVK proterati u Albaniju i Srbija da im oduzme svu pokretnu i nepokretnu imovinu Reseno pitanje NatoEU vojno okupirane juzne Srbije Kosovo i Metohije. Bez vojnog saveza sa Putinovom Rusijom i Ruskih vojnih baza u Srbiji Srbija sama nikad nece uspostaviti Ustavni i teritorijalni suverenitet nad 20 godina NatoEU vojno okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji a uspostava Ustavnog i teritorijalnog suvereniteta nad 20 godina NatoEU vojno okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji mora za vladu Srbije biti strateski prioritet broj 1. Bez uspostave Ustavnog i teritorijalnog suvereniteta nad 20 godina NatoEU vojno okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji NEMA GOVORA U EU ! Nema podele juzne Srbije Kosovo i Metohije, ni pedalj Srpske svete zemlje albanskim OVK teroristima i NatoEU okupatorima ! Ovo je resenje jedino i mora se uraditi brzo jer sto se vise odlaze bice pogubno za Srbiju ! Politika dve stolice mora smesta prestati ! Vi ste od 2012 na vlasti a jos niste uspostavili Ustavni i teritorijalni suverenitet nad 20 godina NatoEU vojno okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji A USTAV SRBIJE VAS OBAVEZUJE ! NEMOJMO PRICATI O BEZVREDNIM IZBORIMA DOK JE JUZNA SRBIJA KOSOVO I METOHIJA OD 1999 , 20 GODINA POD NATO EU VOJNOM OKUPACIJOM. VAMA JE VAZNIJE VASI LICNI INTERESI NEGO USTAVNA OBAVEZA KOJU NISTE IZVRSILI OD 2012 DO DANAS ! KOGA OBMANJUJETE ? SRBIJA SVE VIDI I NIJE GLUPA !

  • Ja

    27. januar 2019 | 15:41

    Mozete da glasate ssami za sebe jer drugi nece izaci

  • Danijel

    27. januar 2019 | 12:29

    Sto da ne drzava nam bogata narod srecan pa ima za razbacivanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA