DJB neće na zajedničku listu sa liderima bivše vlasti: Nikada sa Đilasom i Tadćem

U saopštenju se ocenjuje i da Liberalno-demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Srpski patriotski savez i Srpska radikalna stranka nisu opozicija

  • 35

Stranka Dosta je bilo (DJB) saopštila je danas da nikada neće biti na zajedničkoj listi sa liderima Saveza za Srbiju Draganom Đilasom i Socijaldemokratske stranke Borisom Tadićem, jer "nije moguće pobediti Srpsku naprednu stranku bivšom vlašću koja je tu stranku dovela na vlast".

DJB je u saopštenju naveo da je Srbiji potrebna treća opcija, kao i da bi trebalo bojkotovati izbore ako ne bude ispunjenja uslova za fer i poštene izbore. Ta stranka je dodala da bojkot, da bi imao smisla i postigao svoj cilj, treba da podrže sve relevantne opozicione stranke.

U saopštenju se ocenjuje i da Liberalno-demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Srpski patriotski savez i Srpska radikalna stranka nisu opozicija.

- Razgovori o zajedničkoj listi sa ljudima iz bivše ili sadašnje vlasti su za DJB lišeni smisla. Razgovori koji imaju smisla su razgovori o postizanju fer i poštenih izbornih uslova i razgovori o saradnji na kontroli izbornog procesa -navodi se u saopštenju DJB-a.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Dodaje se da DJB neće razgovarati o zajedničkim izbornim listama sa ljudima koji su zloupotrebljavali ili i danas zloupotrebljavaju javne resurse, a to su po oceni DJB, vlasti u opštinama Stari grad, Novi Beograd, Šabac, Čajetina i Paraćin.

- Vlast u tim opštinama partijski zapošljava, potpisuje tajne burazerske ugovore, zloupotrebljava javne resurse. DJB tim ljudima ne veruje. DJB neće nikada biti na zajedničkoj listi sa Borisom Tadićem i Draganom Djilasom. Možda su se oni zaista promenili i shvatili šta su sve radili pogrešno. DJB im ne veruje -navodi se u saopštenju.

DJB je saopštio da podržava gradjanske proteste, da su njihovi članovi i simpatizeri u njima uestvuju, ali da se ne guraju u prve redove.

- Bilo kakav pokušaj da jedna ili više političkih organizacija prisvoje protest bi imalo velike negativne posledice po energiju ljudi koji šetaju svake subote da bi odbranili svoje pravo na fer i slobodne izbore - DJB je organizatorima protesta predložio da njihovi zahtevi budu sredjivanje biračkih spiskova, uvesti kamere za snimanje glasačkih kutija tokom glasanja i preborjavanja glasova, birački materijal učini dostupnim posle izbora i otvoriti RTS i druge medije za sve političke opcije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA