O, srce moje, dobro mi došao: Evo kako je najstarija Srpkinja (107) uz suze dočekala Vučića (VIDEO) (FOTO)

Vučić je u Beogradu obišao najstariju sugrađanku Nadeždu Pavlović (107)

  • 23

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas najstariju Srpkinju, 107-godišnju Nadeždu Pavlović, u njenom domu na Vračaru, nakon što je do njega došao glas da želi da ga upozna. Gospođa Nadežda, učiteljica u penziji, živi sama.

Nikada se, kaže, nije bavila politikom, ali dugo pamti i prati sve što se događa, pa je "zapazila" snagu i energiju koju Aleksandar Vučić ulaže u boljitak naroda i zemlje, koliko se on trudi i bori, što je na njenoj životnoj lestvici vrednosti visoko u vrhu i zato je i poželela da ga lično upozna.

Vučić i baka Nadežda - Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

U tom sistemu vrednosti još jedan Aleksandar - kralj Aleksandar Karađorđević - uživao je poštovanje i naklonost tada studentkinje Nadežde, i to su jedine dve ličnosti na čelu zemlje za njenog života koje izdvaja, od vremena kralja Petra do danas.

Plakala je kada su Aleksandra Karađorđevića ubili u Marselju, a Tita nikad nije volela, a ta osećanja podelila je danas i sa predsednikom Vučićem.

Vučić je zamolio da mu ispriča kako je bilo te 1934. godine, kako je saznala za ubistvo kralja Aleksandra i kako je bilo tokom Drugog svetskog rata.

- Mi smo ga iskreno voleli... Kada je poginuo i kada se to desilo, bila sam u Beogradu, znam da smo klečali i plakali. To je bio dugački špalir - prisetila se gospođa Nadežda.

Baka Nadežda i Vučić - Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Ne seća se, kaže, kako je tačno saznala za ubistvo kralja, ali se seća da su svi izašli na glavnu ulicu.

- Imala sam novu lepu haljinu,, ali nije mi bilo žao da da kleknem i isprljam je. To je bio plač od srca - rekla je ona.

Predsednik je podelio sa njom svoju zainteresovanost za kralja Aleksandra, koji je, primetio je, potpuno odbacen od Srba, nema "svoju" ulicu, spomnenik, a bio je ne samo kralj ujedinitelj, već vrlo obrazovan, vešt i prilično skroman.

- Jeste... A, za Titom nismo ništa žalili - odgovorila je uz osmeh.

Nadežda se jako obradovala Vučićevoj poseti, pažnji, ali i poklonima koje joj je doneo, a posebno brošu kakav priliči dami njenog kova

Tim pre što joj je, kako je poverila svom gostu, veoma važno kako izgleda.

Baka Nadežda i Vučić - Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Poverila mu je i da je "užasno slaba" na slatkiše, da je deca teraju da koristi hodalicu, iako joj "uopšte nije potrebna"...

Predsednik je uzvratio zahvalnošću, lično njoj, kao penzionerki, ali i svim penzionerima, što, kako je rekao, imaju razumevanja za državu, i što su pokazali poštovanje prema državi i zemlji.

Rekao joj je kako je Srbija napredovala, da ima dobre rezultate i da će i dalje napredovati i penzije rasti.

Popričao je s njom i o ulozi i značaju gerontodomaćica u životu naših najstarijih.

Mnogo mu je značilo, rekao je Nadeždi, što ju je upoznao, i podelio utisak iz susreta sa njom - kako je važan zdrav duh i kod starijih.

Nadežda Pavlović je, inače, radni vek provela kao učiteljica. Ima dvoje dece, petoro unučadi i šestoro praunučadi.

Njena ćerka živi sa porodicom u SAD, a sin u Novom Sadu.

Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Predsednika Vučića Nadežda je sačekala u društvu unuke Ljubice (43), iz Novog Sada, jedine njene unuke koja živi u Srbiji.

Rođena je 1. januara 1912. godine. U Beogradu je završila Učiteljsku školu i Pedagošku akademiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA