≫ 

Haradinaj se oglasio posle sastanka sa Tačijem i Kosnetom: Ove nedelje može doći do dramatičnog razvoja događaja

Ambasador SAD je od nas tražio da damo priliku dijalogu. Pažljivo slušamo savete i sugestije od strane SAD - izjavio je Haradinaj

  • 72

Posle sastanka sa američkim ambasadorom i predstavnicima privremenih vlasti u Prištini, premijer tzv. Kosova, Ramuš Haradinaj je rekao da je Filip Kosnet zatražio ukidanje poreza, ali je on rekao da je to suverena odluka zemlje i naglasio da se ove nedelje "može očekivati dramatičan razvoj događaja na Kosovu".

Posle niza sastanaka sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom i liderima stranaka vladajuće koalicije, te nakon više zahteva SAD da Priština ukinute nametnute takse, ponovio da je to, kako je rekao, "suverena odluka vlade Kosova".

- Ambasador je od nas tražio da damo priliku dijalogu. Pažljivo slušamo savete i sugestije od strane SAD. Od nas se stalno traži da ukinemo takse da bi se nastavio dijalog, ali takse su odluka vlade i te teme ne treba mešati - izjavio je on.

Foto: European Union

To bi, kako je rekao, moglo da dovede do rušenja vladajuće koalicije, što znači raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Do, kako je rekao, rušenja koalicije moglo bi doći već narednih dana i poručio da se može očekivati dramatičan razvoj događaja na Kosovu.

- Mi smo u pravim političkim procesima, sve je moguće u narednim sedmicama i danima, prvo je da se reše neke važne stvari kao što je usvajanje budžeta - kazao je Haradinaj.

Predsednik tzv. Kosova, Hašim Tači, posle sastanka je istakao značaj partnerstva Kosova sa Sjedinjenim Američkim Državama i rekao da ovaj susret doprinosi jačanju kosovsko-američke saradnje.

- Postoje redovni sastanci sa američkim ambasadoro i političkim liderima zemlje. Ne postoji niko ko će osporiti prijateljske veze između Kosova i SAD - rekao je on.

Printsrkin: Facebook/Hashim Thaçi

Podsetimo, premijer tzv. Kosova sastao se danas sa američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom i predstavnicima privremenih vlasti, Ramušem Haradinajem, Hašimom Tačijem, predsednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem i zamenikom premijera Fatmirom Ljimajem.

Sastanak je usledio nakon odbijanja Ramuša Haradinaja da povuče takse na robu iz Srbije i BiH, čak i posle sugerisanja SAD i EU da se to što pre mora učiniti.

Prema ranijem pisanju medija, sastanak bi trebalo da bude presudan ili za takse ili za vladu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natasa

    31. januar 2019 | 12:53

    Haradinaj je ili lud ili glup pa ne shvata tezinu svojih postupaka i haosa koji proistice iz njih!

  • rasa

    31. januar 2019 | 12:52

    Nadam se dramaticnog po Albance.

  • Sale

    31. januar 2019 | 14:14

    Kod tebe je razvoj događaja svakodnevno-ne možemo sve da ispratimo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA